طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوینی مرحله به مرحله و کامل

طرز تهیه شیرینی پادرازی
متوسط
۱۰ نفر
آماده سازی
30 تا 60 دقیقه
پخت
کمتر از 30 دقیقه

شیرینی پادرازی یک شیرینی سنتی و خوشمزه است که عطر آن شما را به سالیان دور می‌برد؛ خانه مادربزرگ، عطر هل و تهیه شربت زعفران کنار این شیرینی خوشمزه. یک لیوان شربت زعفران کنار این شیرینی خانگی تمام خستگی‌ را از تن دور می‌کند. شیرینی پادرازی از همان طعم‌های نوستالژی است که ریشه در فرهنگ کهن ایران و ایرانی دارد.

بافت نرم و لطیف این شیرین نوستالژی هر شخصی را ترغیب به یادگیری دستور آن برای میهمانی و جشن‌ها می‌کند. در ادامه مطلب می‌توانید مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی پادرازی را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی

  • آرد گندم ۶۵ گرم
  • آرد نخودچی ۶۵ گرم
  • آرد برنج ۵۵ گرم
  • روغن جامد ۱۱۰ گرم
  • پودر قنادی ۲۵ گرم
  • عسل ۲۵ گرم
  • پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل ۱ قاشق چای‌خوری
  • زرده تخم مرغ زده شده ۱ عدد
  • زعفران دم‌ کرده ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته به مقدار لازم
  • کنجد به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه شیرینی پادرازی

مرحله اول: مواد را ترکیب کنید

در دستور تهیه این شیرینی نوستالژی باید مانند دیگر دستورها مواد لازم را از ۳۰ دقیقه قبل آماده کنید تا هم‌ دمای محیط شود. حال در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید روغن را در یک کاسه بزرگ بریزید. برای دقایقی روغن را با دور تند هم بزنید تا یک‌دست شود. در ادامه پودر قند را هم اضافه کرده و به مدت چهار تا شش دقیقه دیگر هم بزنید.

عسل، پودر هل و پودر زنجبیل را هم داخل کاسه بریزید و برای دقایق کوتاهی هم بزنید. هم زدن را باید تا جایی ادامه دهید که مخلوط کامل یکدست شود. در نهایت آرد الک شده را هم اضافه کنید. برای یک تا دو دقیقه دیگر هم بزنید. از دیگر شیرینی‌های نوستالژی برای میهمانی‌هایتان می‌توانید طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن جامد را بخوانید.

نکته: برای بافت نرم‌تر شیرینی‌هایتان می‌توانید پودر قند را یک بار الک کنید.

مرحله دوم: آرد را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید آرد‌ها را با یکدیگر ترکیب سپس آن را یک تا دو بار الک کنید سپس آرد را داخل کاسه و روی مخلوط روغن بریزید. حال مخلوط را برای دقایقی دیگر با دست هم بزنید. شاید هنگام ورز مخلوط، خرده ریزهایی از آرد را در کف دستان‌تان حس کنید اما پس از یک دقیقه ورز دادن، خمیری یک‌دست خواهید داشت. در نهایت خمیر را داخل یک کیسه فریزر بگذارید تا یک شبانه‌روز در یخچال بماند. اگر هوس یک شیرینی سنتی با عطر و طعمی خاص را کرده‌اید حتما طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی اصیل را بخوانید.

نکته ۱: الک کردن آرد باعث هوادهی بهتر و لطیف‌تر شدن شیرینی‌هایتان خواهد شد.

نکته ۲: خمیر را زیادی ورز ندهید چرا که شیرینی‌ها سفت و غیر قابل خوردن خواهند شد.

مرحله سوم: خمیر را قالب بزنید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید خمیر را از یخچال بیرون بیاورید. سپس آن را روی یک کاغذ روغنی بگذارید. حال روی خمیر را هم با کاغذ روغنی بپوشانید سپس با کمک وردنه یا پشت کفگیر، خمیر را به ضخامت یک سانتی‌متر باز کنید.

به سراغ فر بروید و آن را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. حال کاغذ رویی را بردارید. خمیر شیرینی را با کمک قالب مخصوص شیرینی پادرازی یا بیضی شکل قالب بزنید. در نهایت شیرینی‌ها را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. اگر به دنبال دستوری ساده و آسان برای پذیرایی در میهمانی‌هایتان هستید حتما طرز تهیه شیرینی آردی را بخوانید.

نکته: نیازی به چرب کردن سینی فر نیست.

مرحله چهارم: شیرینی‌ها را رومال کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید سفیده و زرده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید سپس زرده تخم مرغ را کامل هم بزنید تا کمی رنگ آن تغییر کند. بعد زرده تخم مرغ هم زده را با مقدار کمی نمک و زعفران دم‌کرده مخلوط کنید.

مخلوط را آن‌قدر هم بزنید تا رومال‌تان یک‌دست شود. حال با کمک قلموی شیرینی‌پزی، شیرینی‌ها را به آرامی رومال کنید. در صورت دلخواه می‌توانید با چنگال روی آن‌‌ها طرح هم بیاندازید. در نهایت با توجه به ذائقه‌تان کمی کنجد و پودر پسته روی شیرینی‌ها بپاشید. با سفیده باقی‌مانده حتما طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده را درست کنید.

مرحله پنجم: شیرینی‌ها را بپزید

پخت شیرینی پادرازی

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی باید سینی شیرینی‌ها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۲ دقیقه بگذارید سپس شیرینی‌ها را بیرون بیاورید. کمی زمان دهید تا از حرارت بیفتد. در نهایت شیرینی‌ها را در ظرف موردنظرتان بچینید تا آماده سرو شوند. این شیرینی‌های خوشمزه نوستالژی را می‌توانید با تهیه قهوه فرانسه یا چای به راحتی در میهمانی‌هایتان سرو کنید.

سرو شیرینی پادرازی

نکات تکمیلی تهیه شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی مانند تهیه شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های خوش‌عطر، خوش‌طعم و نوستالژی است که در میهمانی‌ها نمی‌توان به آن دست رد زد. نکات تکمیلی زیر کمک‌تان خواهد کرد تا مراحل پخت آن را به بهترین شکل پیش ببرید.

طرز تهیه شیرینی پادرازی بدون قالب

روش دیگر پخت شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی را به روشی ساده‌تر هم می‌توان درست کرد که نیازی به قالب نباشد؛ در این دستور به ۶۰۰ گرم آرد سفید، ۲۷۰ گرم پودر قند، ۳۰۰ گرم روغن قنادی و نوک قاشق چای‌خوری وانیل نیاز دارید. در ادامه مراحل تهیه شیرینی پادرازی با این روش را خواهید خواند:

پودر قند را الک کنید و به همراه روغن داخل یک کاسه مناسب بریزید. مواد را برای هفت دقیقه با هم‌زن بزنید تا سفید رنگ و پفکی شود. وانیل را هم در ادامه اضافه کرده و مجدد هم بزنید. آرد الک شده را هم اضافه کنید.

مخلوط داخل کاسه را تا جایی هم بزنید که خمیری نرم و لطیف به دست بیاید. دورگیری را حین هم زدن فراموش نکنید. حال هم‌زن را خاموش کنید و خمیر را با دست برای مدت کوتاهی ورز دهید تا خمیر به دست‌تان نچسبد.

در ادامه برای تهیه شیرینی‌های پادرازی رنگی باید خمیر را به دو یا سه قسمت تقسیم کرده و در کاسه‌های جداگانه بگذارید. حال خمیر یک کاسه را ساده نگه دارید. در یکی از کاسه‌ها یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو و در کاسه دیگر مقداری زعفران دم‌کرده بریزید. خمیر را خوب ترکیب کنید تا رنگ‌ آن‌ها کامل تغییر کند.

اندازه یک فندق از خمیرهایتان بردارید. دو سر خمیر را کمی نازک و شکل دهید. با چنگال روی خمیرها شیار بیندازید. سپس کمی سیاه‌دانه یا کنجد روی شیرینی‌ها بریزید. در نهایت کمی روی آن‌ها را رومال و در فر از قبل گرم شده بگذارید. از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه غافل نشوید.

ظاهر شیرینی پادرازی

ظاهر این شیرینی نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده است؛ ظاهر اولیه این شیرینی گرد و کلوچه‌ای بوده است با گذشت زمان، ظاهر آن کمی کشیده و دراز شد. به همین خاطر از آن با نام شیرینی پادرازی یاد می‌کنند. شما علاوه بر استفاده از قالب برای تهیه این شیرینی، از یک روش راحت دیگر هم می‌توانید استفاده کنید.

شما در این روش باید اندازه یک فندق از خمیرتان بردارید. دو طرف خمیر را مانند اشک شکل دهید. فشار کوچکی به سطح شیرینی‌ها وارد کنید. در ادامه با کمک چاقو یا چنگال چند شیار روی خمیر بیاندازید.

در نهایت روی آن‌ها را دانه‌های خشخاش، سیاه‌دانه یا تخم خرفه بریزید. شیرینی‌ها بعد از رومال شدن آماده پخت هستند. از دیگر شیرینی‌های ایرانی نوستالژی می‌توان به طرز تهیه شیرینی مربایی ساده، نرم و لطیف اشاره کرد. پس از آن برای میهمانی‌هایتان غافل نشوید.

عطر و طعم شیرینی پادرازی

عطر و طعم شیرنی پادرازی

وجود هل و پودر زنجبیل به شیرینی‌هایتان عطر و طعمی نوستالژی می‌دهد؛ با این‌حال اگر به دنبال شیرینی متفاوت و خاص هستید حتما مقداری پودر نارگیل به خمیر شیرینی‌تان در مرحله اول اضافه کنید. با این ترفند شیرینی‌هایتان طعم خاص‌تری به خود می‌گیرند. اگر از طرفداران عطر و طعم زنجبیل هستید از طرز تهیه کوکی زنجبیلی خانگی غافل نشوید.

استفاده از روغن در تهیه شیرینی پادرازی

در دستور تهیه شیرینی‌های مختلف بهتر است از روغن صاف قنادی استفاده کنید؛ در صورت عدم دسترسی به این روغن، بهترین جایگزین برای آن روغن جامد است. زمان استفاده از روغن جامد باید آن را مقداری حرارت دهید تا صاف و از حالت جامد خارج شود.

نکته آخر آن‌که از روغن‌‌های طعم‌دار یا زعفرانی در تهیه این شیرینی به هیچ‌عنوان استفاده نکنید. اگر به دنبال چندین دستور ساده برای تهیه شیرینی هستید حتما مطلب معرفی شیرینی ساده و خوشمزه برای نوروز را بخوانید.

چنانچه شما هم این شیرینی سنتی را با روش یا مواد اولیه متفاوتی تهیه می‌کنید، تجربیات خود را در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

دیدگاه ها