طرز تهیه مربا پوست هندوانه؛ یک مربای خوشمزه خانگی

طرز تهیه مربا پوست هندوانه
آماده سازی
کمتر از 30 دقیقه
پخت
60 تا 90 دقیقه

در طول تابستان هندوانه‌های زیادی می‌خوریم که پوست آنها را دور می‌ریزیم. شاید کمی عجیب باشد ولی پوست هندوانه هم خوراکی است. با خواندن طرز تهیه مربا پوست هندوانه با یکی از بهترین راه‌های وارد کردن پوست این میوه به چرخه غذایی‌تان آشنا می‌شوید.

دلایل زیادی وجود دارد که شما را قانع می‌کند تا پوست هندوانه را دور نریزید. پوست هندوانه دارای سیترولین است که باعث افزایش اکسیژن‌رسانی به عضلات و بهبود عملکرد ورزشکاران می‌شود، فشار خون را کنترل می‌کند و به دلیل این که سرشار از فیبر است سبب بهبود عملکرد روده شده، به کاهش کلسترول و قند خون کمک کند. پوست هندوانه سرشار از لیکوپن، فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان‌ها است که در سلامت پوست مفید هستند.

پوست هندوانه را می‌توان به روش‌های مختلفی استفاده کرد. می‌توانید داخل سالاد بریزید یا با آن ترشی درست کنید ولی مربای پوست هندوانه رایج‌ترین نوع استفاده از آن است. شاید نتوانید از همه این پوست‌ها استفاده کنید ولی بد نیست حداقل یک‌بار با این باقی‌مانده‌ها یک مربای خوش‌طعم و عطر با ماندگاری بالا درست کنید. اگر دوست دارید با طرز تهیه مربا پوست هندوانه آشنا شوید با کتاب کاله همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مربا پوست هندوانه

  • پوست هندوانهدو پیمانه (280 گرم)
  • شکریک پیمانه (190 گرم)
  • عسلدو قاشق غذاخوری
  • زنجبیل رنده شده تازهیک قاشق غذاخوری
  • هل سبز (ساییده شده)دو عدد
  • آبلیمویک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربا پوست هندوانه

مرحله اول

قسمت‌های سبز پوست هندوانه را جدا کنید. فقط بخش‌های سفید باقی مانده را به صورت مکعب‌های کوچک تقسیم کنید. اگر دوست داشتید آنها را رنده کنید.

مرحله دوم

پوست‌های خرد شده هندوانه را داخل قابلمه‌ای گود بریزید و روی آن آب اضافه کنید. مقدار آب باید حدود هفت سانتی‌متر بالاتر از پوست هندوانه‌ها باشد.

مرحله سوم

قابلمه را روی شعله گاز بگذارید تا آب بجوشد. بعد از جوشیدن آب حرارت را کم کنید و حدود 30 تا 40 دقیقه فرصت دهید تا تکه‌های پوست هندوانه خوب بپزند و شفاف شوند. می‌توانید با یک چنگال پخته شدن آنها را چک کنید. اگر کامل نرم نشده بودند دوباره آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. حواستان باشد که آب داخل قابلمه نباید کم باشد. لازم است میزان آب باقیمانده حدود سه سانتی‌متر بالاتر از پوست هندوانه‌ها باشد.

مرحله چهارم

پوست هندوانه‌ها را آبکش کنید. ولی آب آن را دور نریزید. این آب را همراه شکر داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و منتظر بمانید تا تمام ذرات شکر آب شوند. به هیچ وجه در این مرحله آب و شکر را هم نزنید تا شیره مربا بعد از درست شدن شکرک نزند. وقتی تمام دانه‌های شکر ذوب شدند، عسل، زنجبیل، پودر هل و آب لیمو را به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم

حالا وقت اضافه کردن تکه‌های پوست هندوانه است. حدود 15 دقیقه لازم است تا پوست هندوانه در این شربت بپزد و شربت به خورد پوست هندوانه برود و شیره مربا غلیظ شود. برای اینکه مطمئن شوید شیره مربا غلظت مناسبی دارد، چند قطره از آن را روی یک بشقاب بریزید و چند ثانیه صبر کنید خنک شود. سپس با انگشت به این شیره شکل بدهید. اگر شیره غلظت مناسبی داشته باشد، شکلی که با انگشتتان درست کردید، باقی می‌ماند ولی اگر رقیق باشد، شکل ایجاد شده بهم می‌ریزد و نشان می‌دهد که لازم است تا مربا بیشتر بپزد.

مرحله ششم

وقتی مربای پوست هندوانه آماده شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. بگذارید مربا در همان قابلمه و در دمای اتاق خنک شود. سپس در شیشه مناسب بریزید و در آن را محکم ببندید. این مربا در صورتی که در یخچال نگه داشته شود، ماندگاری بلند مدتی دارد.

چند نکته

  • برای اینکه مربای پوست هندوانه شما تردتر شود، بعد از آبکش کردن، پوست هندوانه‌ها را برای یک شب در یخچال نگه دارید.
  • در طرز تهیه مربای پوست هندوانه نسبت شکر به پوست هندوانه، نصف است. یعنی اگر دو پیمانه پوست هندوانه دارید، یک پیمانه شکر لازم دارید.
  • مربای پوست هندوانه به تنهایی عطر و طعم خاصی ندارد، به همین دلیل به آن مواد معطر مثل زنجبیل و هل اضافه می‌کنند. اما اگر طعم و عطر آنها را نمی‌پسندید، دارچین؛ تکه‌های پوست پرتقال یا گلاب اضافه کنید.
  • غلظت شربت مربا کاملا سلیقه‌ای است. اگر شربت غلیظ‌تر را می‌پسندید، زمانی که شیره مربا به رنگ کهربایی در آمد از روی حرارت بردارید ولی اگر دوست دارید شیره آن رقیق‌تر باشد، زمانی که رنگ طلایی دارد، از روی حرارت بردارید.
  • از این مربا می‌توانید در تهیه چیز کیک هندوانه استفاده کنید.
  • دیدگاه ها