قیمه بوشهری با قیمههای شهرهای دیگر مثلا قیمه یزدی از نظر ظاهری و مزه متفاوت است. به این شکل که قیمه بوشهری را میکوبند، طوری که گوشت آن له شود و کش بیاید. تفاوت دیگر این قیمه با قیمههای دیگر این است که در آن از سیبزمینی سرخشده استفاده نمیشود، بلکه سیبزمینی داخل آن له میشود. این خورش معمولا با شکر پلو خورده میشود. اگر طرفدار غذاهای له شده باشید و طعم زیره را که در این غذا به خوبی حس میشود دوست داشته باشید، قیمه بوشهری در ردیف غذاهای مورد علاقه شما قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، قیمه بوشهری عطر بسیار خوبی دارد پس در ادامه طرز تهیه قیمه بوشهری را با جزییات کامل بخوانید.
مواد لازم برای تهیه قیمه بوشهری
- لپه ۵۰۰ گرم
- گوشت خورشتی ۳۵۰ گرم
- سیب زمینی ۲ عدد
- زیره و دارچین به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
طرز تهیه قیمه بوشهری
۱. خیساندن لپه در آب
در اولین مرحله از طرز تهیه قیمه یزدی ابتدا درست مثل طرز تهیه قیمه ساده، لپه مورد نیاز برای تهیه این غذا را از شب قبل خیس کرده سپس آن را آبکشی کنید.
۲. پخت اولیه خورشت قیمه
اکنون و در این مرحله ابتدا پیازها را خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد مقداری دارچین و زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در نهایت لپه را به همراه ادویهها یعنی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد آب را به قابلمه اضافه کنید و در نهایت سیب زمینی را که پوست گرفتهاید به شکل کامل به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم به مدت یک تا ۲ ساعت بپزد تا گوشت و لپه کاملا بپزد.
۳. له کردن و کوبیدن خورشت قیمه یزدی
اکنون که خورشت پخته، رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا بعد به خورشت اضافه کنید. در نهایت زعفران دم کرده را هم به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد. در نهایت خورشت قیمه را با پشت قاشق چوبی یا گوشتکوب بکوبید تا کمی له شود. این مرحله به ایجاد بافت خاص قیمه یزدی ضروری است. بعد از این که خوب خورشت له شد، خورشت قیمه بوشهری شما آماده است. آن را به همراه شیرین پلو که در ادامه دستورش را آوردهایم سرو کنید و لذت ببرید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قیمه یزدی
همانطوری که خواندید، پخت قیمه بوشهری کاری است جذاب که مثل اکثر غذاهای اصیل نیازمند صبر است و در کنارش دقت به جزییات. در ادامه نکات مهم و فوتوفنهای تهیه آن را بررسی میکنیم.
تفاوت اصلی خورشت قیمه بوشهری با قیمههای دیگر
یکی از ویژگیهای متمایزکننده قیمه بوشهری، بافت کشدار و یکدست آن است. این بافت به دلیل پخت طولانیمدت و له کردن مواد اولیه بهدست میآید. همچنین، استفاده از ادویههای خاص مانند زیره، دارچین و گاهی پودر لیمو عمانی، طعم منحصربهفردی به این خورش میبخشد. برخلاف برخی قیمههای دیگر که ممکن است تکههای گوشت بزرگتری داشته باشند، قیمه بوشهری بافت یکدستتری دارد و گوشت آن به خوبی با سایر مواد مخلوط میشود.
انواع روشهای سنتی تهیه قیمه
تهیه و پخت قیمه در شهرهای مختلف ایرانی با هم تفاوت دارد، اما روشهای اصیل را میتوان به موارد زیر خلاصه کرد:
گوشت مناسب تهیه خورشت قیمه بوشهری
برای تهیه قیمه بوشهری بهتر است از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده کنید. قسمتهایی مانند ران یا گردن گوسفند برای این خورش مناسب هستند. گوشت را به تکههای کوچکتر خرد کنید تا زودتر پخته شود و بافت یکدستتری به خورش بدهد.
طرز سرو خورشت قیمه بوشهری
قیمه بوشهری معمولا با شکرپلو سرو میشود. ترکیب طعم شیرین شکر پلو با طعم ترش و شور قیمه، یک هماهنگی بینظیر ایجاد میکند. همچنین میتوانید قیمه بوشهری را با نان سنگک و سبزی خوردن هممیل کنید. برای تزیین قیمه میتوانید از کشمش پلویی، خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
طرز تهیه شکرپلو به عنوان همراه قیمه بوشهری
برای تهیه شکرپلو، ابتدا برنج را خیس کرده و سپس آن را با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. بعد از اینکه برنج کمی طلایی شد، آب جوش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا دم بکشد. در مرحله آخر، شکر را به برنج اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا دانههای برنج به هم نچسبند. طرز تهیه کامل شکر پلو را در کتاب کاله بخوانید.
ادویه اصلی خورشت قیمه بوشهری
زیره و دارچین و پودر لیمو عمانی دو ادویه اصلی و بسیار مهم در تهیه قیمه بوشهری هستند. زیره و دارچین به قیمه طعم گرم و دلپذیری میدهد و پودر لیمو عمانی هم طعمی ترش و آروماتیک به آن میبخشد. علاوه بر این دو ادویه، میتوانید از زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه نیز در تهیه این خورش استفاده کنید.
بافت کشدارتر قیمه بوشهری
برای اینکه قیمه بوشهری بافت کشدارتری داشته باشد، میتوانید در حین پخت، آن را با پشت قاشق چوبی بکوبید. و در نهایت دقت کنید که کوبیدن درست آن بعد از پخت و مجدد پختنش به بافت کشدار آن کمک میکند.