خواص قهوه خرما چیست؟ – ۸ خاصیت در قهوه هسته خرما که باید بدانید

خواص قهوه خرما

چنانچه قهوه‌خور هستید، احتمالا نام قهوه هسته خرما به گوشتان خورده است. نوشیدنی پرخاصیت که جایگزین خوبی برای مصرف قهوه‌های کافئین‌دار (مثل قهوه اسپرسو) محسوب می‌شود. در این مطلب قرار است بررسی کنیم که خواص قهوه خرما چیست و آن را چطور تهیه کنیم و در برنامه غذایی روزانه‌مان بگنجانیم.

قهوه هسته خرما چیست؟

قهوه بخشی جدایی‌ناپذیر از برنامه صبحگاهی بسیاری از ما محسوب می‌شود، تا حدی که خیلی‌هایمان نمی‌توانیم تصور کنیم که روزمان را بدون آن شروع کنیم. با این حال، کافئین موجود در قهوه ماده‌ای است که می‌تواند مضر و اعتیادآور باشد. اگر می‌خواهید مصرف قهوه خود را کاهش دهید یا نوشیدن آن را قطع کنید، اما نگران احساس خستگی و خواب‌آلوده شدنتان در طول روز هستید، قهوه دانه خرما به عنوان یک جایگزین سالم و به همان اندازه خوشمزه پیشنهاد می‌شود. ضمن اینکه بسیاری از مضرات مصرف انواع قهوه مثل قهوه فرانسه یا قهره ترک را هم ندارد.

قهوه هسته خرما که از قدیم توسط بادیه‌نشینان استفاده می‌شده است، نوشیدنی بدون کافئین جایگزین قهوه است. این نوشیدنی، از هسته‌های بوداده و آسیاب شده خرما درست می‌شود. برای شروع، هسته‌های خرما را در فر یا تنور داغ برشته می‌کنند تا هم برای آسیاب کردن، تردتر بشود و هم طعم آن تشدید شود.

بلافاصله بعد از برشته‌کاری، هسته‌های خرما آسیاب شده و به صورت پودر درمی‌آیند. این پودر بسته‌بندی شده و برای تهیه قهوه خرما به فروش می‌رسد.

خواص قهوه خرما برای سلامتی

درحالی‌که هسته برخی از میوه‌ها سمی هستند، هسته‌های خرما نه تنها صد درصد غیرسمی هستند، بلکه چندین فایده ویژه برای سلامتی دارند. قهوه خرما نوشیدنی سالم و حاوی فسفر، روی، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن است. این نوشیدنی متفاوت، طعمی مشابه قهوه‌های غیر اسیدی دارد و در عین حال، بدون گلوتن و بدون کافئین است و به همان اندازه قهوه‌های معمولی، شما را سرحال کرده و انرژی می‌بخشد.

قهوه هسته خرما

برخی دیگر از خواص قهوه خرما شامل موارد زیر است:

  1. منبعی غنی از چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، روی و پتاسیم در کنار پلی‌فنول‌ها است.
  2. به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان، منبع فوق‌العاده‌ای برای کاهش استرس و تقویت سلامت سیستم ایمنی است.
  3. یک انرژی‌زای طبیعی و در عین حال بدون کافئین است.
  4. به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
  5. سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
  6. از کبد و کلیه محافظت می‌کند.
  7. خاصیت ضدویروسی دارد.
  8. می‌تواند به کاهش قند خون کمک کند و برای همین نوشیدن آن به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.

طرز تهیه قهوه از دانه خرما در خانه

با دنبال کردن این موارد، می‌توانید تهیه قهوه از دانه خرما را در خانه امتحان کنید.

۱. هسته‌های خرما را تمیز کنید، خشک کنید و حرارت بدهید

برای تهیه پودر قهوه هسته خرما در خانه، ابتدا باید هسته‌های خرما را جمع‌آوری کنید. می‌توانید هربار که خرما می‌خورید، هسته‌اش را کنار گذاشته، یا یک بسته خرما خریداری کرده و سپس تمام هسته‌های خرما را خارج کنید. سپس هسته‌ها را کاملا بشویید تا حالت چسبندگی و شیره‌ای بودن آن‌ها از بین برود و بعد آن‌ها را خشک کنید.

هسته خرما

بهتر است هسته‌ها به مدت چند روز، یا ترجیحا زیر نور آفتاب، خشک شوند.

هسته‌های خشک شده را در سینی فر چیده و با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد، به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه حرارت بدهید. سپس اجازه دهید تا خنک شوند. مرحله برشته کردن بسیار مهم است، همان‌طور که در مورد دانه‌های قهوه نیز بسیار مهم است که این مرحله درست انجام بشود تا به طعم بهتری برسیم.

نکته: چنانچه هسته‌های خرما را خوب نشویید، قند موجود در خرما روی آن‌ها باقی مانده و در مرحله قرار دادن در فر، می‌سوزد و طعم بدی به قهوه شما می‌دهد.

۲. هسته‌های خرما را آسیاب کنید

هسته‌های خرماها را پس از خنک شدن، در یک آسیاب برقی مخصوص آسیاب قهوه بریزید و به صورت پودر درآورید. (مطمئن شوید که آسیاب شما قدرت خوبی داشته و در حین پودر کردن دانه‌های سفت خرما، آسیب نمی‌بیند.)

آسیاب کردن هسته خرما

پودر به دست آمده را الک کرده و تکه‌های بزرگتر را که هنوز پودر نشده‌اند، دوباره آسیاب کنید. پودر قهوه خرمای شما آماده است. می‌توانید آن را بلافاصله مصرف کنید، یا در یک ظرف دربسته بریزید و از آن نگهداری کنید.

طرز تهیه قهوه هسته خرما

چنانچه تجهیزات لازم را برای تهیه پودر قهوه خرما در خانه ندارید، نگران نباشید. قهوه هسته خرما به صورت پودر شده و آماده هم در بازار به فروش می‌رسد و طرز تهیه آن، تا حد زیادی شبیه به طرز تهیه قهوه ترک است.

برای تهیه این قهوه خوشمزه، ۱ قاشق چای‌خوری قهوه هسته خرما را در جذوه یا همان ظرف مخصوص تهیه قهوه ترکی بریزید و با ۲۰۰ میلی‌لیتر آب مخلوط کنید. جذوه را روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه بدهید تا قهوه، کم‌کم جوشیده و از اطراف شروع به حباب زدن بکند. وقتی تمام سطح قهوه حباب‌های ریز زد، آن را از روی شعله بردارید، در فنجان موردنظرتان بریزید و نوش جان کنید.

برای خوش‌طعم کردن این قهوه می‌توانید به آن کمی دارچین، زنجبیل یا جوز هندی اضافه کنید.

پودر هسته خرما

سوالات متداول در خصوص خواص قهوه خرما

در پایان این مطلب، به برخی از سوالات رایج و متداول در خصوص قهوه هسته خرما و خواص آن پاسخ می‌دهیم.

قهوه هسته خرما چه طعمی دارد؟

تصمیم‌گیری در خصوص طعم قهوه هسته خرما، به ذائقه شخصی شما مربوط می‌شود، طعم آن اگرچه شبیه قهوه است، اما به آن اندازه تلخ نیست. می‌توانیم بگوییم که طعم آن جایی بین قهوه و چای است و نوعی رایحه شکلاتی دارد. به طور کلی، طعم این قهوه کمی سبک‌تر از قهوه معمولی است، اما ارزش امتحان کردن را دارد.

بهترین زمان مصرف قهوه خرما چه هنگامی است؟

از آنجا که قهوه خرما کافئین ندارد، می‌توانید آن را در هر ساعتی از شبانه‌روز نوش جان کنید، بدون اینکه برنامه خوابتان به هم بریزد. اما چنانچه به دنبال انرژی گرفتن از آن هستید، مصرف آن در صبح‌ها انتخاب خوبی است.

طرز مصرف قهوه هسته خرما چیست؟

قهوه هسته خرما را مشابه قهوه ترک دم کنید، سپس آن را به تنهایی یا در کنار یک عدد خرما میل کنید.

خواص قهوه خرما برای لاغری چیست؟

از آنجایی که مصرف قهوه خرما قند خون را کاهش می‌دهد،‌ بنابراین نوشیدن آن به صورت منظم می‌تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.

دیدگاه ها