حریره در کنار شیر مادر یکی از بهترین مکملهای غذایی برای کودک به حساب میآید که به استخوانبندی و رشد او کمک میکند. فواید خوردن حریره تنها برای کودکان نیست بلکه بزرگسالان را هم شامل میشود. برای آشنایی بیشتر با این فواید میتوانید مطلب خواص حریره بادام را بخوانید. در مطالب قبلی دستور تهیه آن برای بزرگسالان را آوردهایم، حال قصد داریم طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد را به سه روش آسان برایتان بگوییم.
مواد لازم برای تهیه حریره بادام با آرد برنج
- آرد برنج یک قاشق غذاخوری
- آب سرد یک لیوان
- شکر دو قاشق غذاخوری
- بادام پنج عدد
- شیر یک لیوان
- کره (اختیاری) یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد
۱. بادام ها را خیس کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد نیاز است که بادامها را در آب برای پنج تا شش ساعت خیس کنید. اگر بادامها بعد از این مدت کمی متورم شدند یعنی آماده پوست گرفتن هستند. در ادامه بادامها را پوست گرفته و ریز خردشان کنید. بادامها را آسیاب هم میتوانید بکنید.
۲. مواد را مخلوط کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد در تابهای مناسب آب سرد بریزید و بادامهای خردشده را به آن اضافه کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که برای هر فنجان بادام، یکچهارم فنجان آب هم نیاز است. در ادامه شکر، آردبرنج و کره را در ظرفی جداگانه خوب مخلوط کرده سپس به تابه اضافه کنید. مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شوند.
۳. مواد را بپزید
حال در سومین مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد مواد یکدستشده را داخل قابلمه یا تابه مناسب ریخته و روی حرارت بگذارید. ۱۰ دقیقه زمان دهید تا به غلظت مناسب و قابلتوجهی برسد. حال حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
۴. شیر را اضافه کنید
در ادامه طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد باید قابلمه را حرارت ملایم گذاشته و شیر را به آن اضافه کنید. زمان دهید تا شیر بجوشد، بعد از دیدن اولین حبابهای شیر در قابلمه، حرارت را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید. حال مخلوط آردبرنج را به مواد اضافه کرده و تا یکدست شدن کامل مواد، آن را هم بزنید. بعد از یکدست شدن مواد نوبت به اضافه کردن مخلوط آرد برنج و شیر میرسد. غلظت مواد باید به غلظت ماست برسد تا برای بلع نوزاد مناسب باشد. در انتها حریره بادام را میتوانید از صافی یا تنظیف رد کرده تا حریرهای صاف و یکدست داشته باشید. حال آن را در ظرف مورد نظر خود سرو و با پودر بادام تزئین کنید. طرز تهیه حریره بادام را در کتاب کاله میتوانید بخوانید.
مواد لازم برای تهیه حریره با آرد گندم
- شیر پرچرب دو فنجان و نیم
- بادام (پودر بادام) چهار قاشق غذاخوری
- آرد گندم یک قاشق چایخوری
- شکر دو و نیم قاشق غذاخوری
- کره دو و نیم قاشق غذاخوری
- زعفران یک قاشق چایخوری
- پودر هل به مقدار لازم
- پسته چهار عدد
طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد
۱. بادام را خرد کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد با آرد گندم نیاز است که بادام خشک را آسیاب تا خوب ریز شود. ناگفته نماند که این یک روش فوری برای تهیه حریره محسوب میشود. در روشی دیگر بادامها را برای چند ساعت در آب سرد میتوانید بخیسانید و بعد از شش ساعت پوست آنها را گرفته و با چاقو خرد کنید. در ادامه یک تابه مناسب انتخاب و کره را داخل آن بیندازید.
۲. آرد گندم را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد آرد گندم را به تابه اضافه کنید. با حرارت ملایم آرد و کره را تفت دهید تا بوی مطبوعی از آن بلند شده و به رنگ قهوهای روشن دربیاید. حال پودر بادام را به آرد تفت دادهشده اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید. مواد را آنقدر تفت دهید که رنگ طلایی به خود بگیرد.
۳. شیر و زعفران را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه حریره بادام نوبت به اضافه کردن شیر و زعفران میرسد پس اجازه دهید سه دقیقه با دیگر مواد خوب بجوشد. بعد از جوشیدن شیر و زعفران، شکر را به تابه اضافه کنید. ۲ دقیقه زمان مناسبی است که مواد با یکدیگر در تابه پخته شوند. در این مدت مدام باید مواد را هم بزنید تا به کف تابه نچسبند. دقت داشته باشید که استفاده از زعفران و هل برای نوزادان از ابتدای هفتماهگی توصیه میشود پس بهتر است با پزشک نوزادتان مشورت داشته باشید.
۴. پودر هل را اضافه کنید
حال در آخرین مرحله از طرز تهیه حریره بادام پودر هل را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید، سپس از روی شعله بردارید تا خنک شود. این نکته را در نظر داشته باشید که هل مناسب فصل تابستان است و شما در فصل زمستان جوزهندی را میتوانید جایگزین آن کنید. حال حریره را در ظرف مورد نظر سرو کرده و روی آن را با کمی خلال پسته تزئین کنید. دستور تهیه حریره بادام با جو دوسرپرک را هم میتوانید برای خود و نوزادتان امتحان کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه حریره برای نوزادان
حریره بادام جدا از آنکه یک غذای کمکی برای نوزادان است، یک دسر خوشمزه هم در روزهای سرد زمستانی برای بزرگسالان محسوب میشود. از اینرو باید فوتوفنهای لازم را برای پخت بهتر آن را بدانید که در قالب چند پرسش و پاسخ کوتاه در ادامه به آن اشاره کردهایم.
با چه روش دیگری میتوان حریره بادام را آماده کرد؟
یکی دیگر از روشهای سریع تهیه حریره استفاده از مایکروویو است که تمامی مواد گفتهشده در بالا را در یک کاسه مناسب ریخته و خوب مخلوطشان کنید. ظرف را برای ۳۰ ثانیه با قدرت بالا در مایکروویو بگذارید تا بپزد. حواستان باشد که در این میان مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
آیا در تهیه حریره حتما باید از بادام استفاده کرد؟
خیر. شما در تهیه حریره از انواع آجیلها میتوانید استفاده کنید اما سن فرزند خود را هم در نظر بگیرید. طرز تهیه حریره بادام که در بالا گفته شد مناسب نوزادان شش تا هشت ماهه است که در هضم و گوارش غذاهای کمکی مشکل دارند. با اینحال از بادام هندی در تهیه حریره برای فرزندان یک سال به بالای خود میتوانید استفاده کنید. برای راحتی کودکان خود آن را حتما از صافی رد کنید.
فواید خوردن حریره بادام برای نوزاد چیست؟
متخصصین تغذیه برای حریره بادام فواید بسیاری را برشمردهاند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
۱. وزنگیری نوزاد
۲. افزایش انرژی
۳. کمک به رفع یبوست
۴. کمک به رشد نوزاد
۵. تقویت سیستم ایمنی
۶. جلوگیری از نرمی استخوان
۷. کلسیمسازی برای بدن نوزاد
چه نکاتی را در تهیه حریره برای نوزاد باید رعایت کرد؟
در صورت تهیه این غذای کمکی مفید برای کودکان بهتر است، آن را از صافی رد کنید تا کامل یکدست شود. برای جلوگیری از حساسیت در این سن، بهتر است از طعمدهندههایی مانند وانیل یا هل استفاده نکنید. با توجه به طبع سرد آرد برنج و شیر میتوانید از نبات برای شیرین کردن حریره استفاده کنید تا معده کودکان بهم نریزد. نکته آخر آنکه حریره نباید خیلی غلیظ باشد، در صورت غلیظ بودن، کمی آبجوش به آن اضافه کنید.
حساسیت کودکان به شیر برای تهیه حریره چه باید کرد؟
حریره بادام با مواد، طعمدهنده و روشهای متفاوتی تهیه میشود. برای جلوگیری از ایجاد بیماری و حساسیت برای فرزندانتان میتوانید آن را بدون شیر هم تهیه کنید که در کتاب کاله طرز تهیه حریره بادام بدون شیر به صورت مفصل توضیح داده شده است.
حریره بادام را تا چند روز میتوان نگه داشت؟
قبل از نگهداری حریره بادام در یخچال باید زمان دهید تا خوب سرد شده و به دمای محیط برسد. سپس آن را درون یک ظرف دربسته ریخته و برای ۲ روز در یخچال نگهداری کرد.
از چه طعمدهنده هایی در تهیه حریره می توان استفاده کرد؟
عسل، نبات و گلاب از بهترین و طبیعیترین طعمدهندهها در دنیای آشپزی به حساب میآیند که میتوان در تهیه این غذای کمکی آنها را به کار برد. در نظر داشته باشید که گلاب علاوه بر عطر بینظیری که به حریره میدهد، طعم آن را هم فوقالعاده میکند.