طرز تهیه لبو تنوری با و بدون فر – خوشمزه تر از بازار

طرز تهیه لبو تنوری با و بدون فر
آسان
6 نفر
آماده سازی
کمتر از 30 دقیقه
پخت
60 تا 90 دقیقه

روزهای سرد زمستانی و بوی لبوی داغ، چه ترکیب دلنشینی! تهیه لبو تنوری، این میان وعده ساده و خوشمزه، نه تنها آسان است بلکه می‌تواند یک عصرانه دلچسب و یا حتی یک دسر خاص باشد. در این مطلب، قصد داریم شما را با طرز تهیه لبو تنوری با و بدون فر در خانه آشنا کنیم تا بتوانید با توجه به سلیقه خود، لبوهای تنوری با طعم‌های متنوعی را تهیه کنید. البته اگر دوست دارید با روش‌های تهیه لبو بیشتر آشنا شوید می‌توانید طرز تهیه لبو بخار پز را هم در کتاب کاله بخوانید.

مواد لازم برای تهیه لبو تنوری با و بدون فر

  • چغندر بزرگ (پخته شده) ۶۷۰ گرم
  • روغن به مقدار لازم
  • فویل آلومینیومی به مقدار لازم

طرز تهیه لبو تنوری با فر

۱. آماده کردن چغندرها

آماده کردن چغندر برای تهیه لبو تنوری

اولین مرحله از طرز تهیه لبو تنوری با فر این است که لبوها را بشویید اما پوست نگیرید. فقط کافی است قسمت بالا و پایین ساقه را ببرید بعد می‌توانید قسمت سبز لبو را برای پخت سبزیجات کنار غذا یا اضافه کردن به پاستا نگه دارید.

۲. روغن زدن و پیچیدن در فویل

پختن لبو تنوری در فویل در فر

هر لبو را روی یک تکه فویل قرار دهید که به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتوانید لبو را در آن بپیچید. سپس، کمی روغن زیتون یا روغن آووکادو روی لبو بمالید. نیازی به مقدار زیادی روغن نیست، فقط یک لایه نازک کافی است. این کار به جدا شدن راحت پوست لبو پس از پختن کمک می‌کند.

اگر راحت‌تر هستید، می‌توانید از اسپری روغن زیتون یا آووکادو استفاده کنید سپس، از فویل استفاده کنید تا لبو را محکم بپیچید. انتهای فویل را بپیچید تا یک بسته کوچک تشکیل شود.

۳. پخت چغندر در فر

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. لبوهای پیچیده شده را در سینی فر قرار دهید و به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه یا تا زمانی که لبوها به راحتی با چنگال یا چاقو سوراخ شوند، در فر قرار دهید.

لبوهای کوچک‌تر ممکن است به ۴۰ دقیقه پخت نیاز داشته باشند، در حالی که لبوهای بسیار بزرگ ممکن است به حدود ۷۵ دقیقه نیاز داشته باشند.

۴. خنک کردن و کندن پوست لبو

گرفتن پوست لبو تنوری

اکنون لبوها را از فر خارج کرده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که به اندازه کافی خنک شوند، کنار بگذارید. در مرحله بعد از آب سرد استفاده کنید، بنابراین اگر لبوها هنوز کمی گرم باشند مشکلی نیست. برای گرفتن پوست لبو، هر لبو را از فویل خارج کنید و در حالی که لبو را زیر آب سرد جاری نگه داشته‌اید، پوست آن را بکنید.

این کار باید به راحتی انجام شود. اگر متوجه شدید که تکه‌ای از پوست به لبو چسبیده است، کمی بیشتر فشار دهید یا برای یک لحظه از پوست‌کن استفاده کنید.

اکنون می‌توانید لبوها را خشک کرده و نگهداری کنید. می‌توانید برای مصرف راحت‌تر قبل از نگهداری آن‌ها را برش دهید یا به شکل کامل سرو کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه لبو به روش‌های مختلف

طرز تهیه لبو تنوری

همانطور که دیدید و خواندید، تهیه لبو تنوری هم کار ساده‌ای است. اما این شیوه تهیه لبو هم نکات خاص خودش را دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است و باید حتما به آن‌ها دقت کنید تا لبوی شما خاص و خوشمزه باشد.

طرز تهیه لبو تنوری بدون فر: یک روش سنتی و خوشمزه

اگر به فر دسترسی ندارید، نگران نباشید. می‌توانید لبو را به روش سنتی و در خاکستر آتش یا روی سنگ‌هایی که داخل یک قابلمه مناسب گذاشته‌اید، بپزید. برای این کار، لبوها را در فویل بپیچید بعد آن‌ها را روی سنگ داغ قرار دهید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید لبو به آرامی با حرارت کم تنوری شود.

نکات مهم در مورد آماده کردن چغندرها برای تهیه لبو تنوری

برای انتخاب چغندرهای مناسب تهیه لبو باید دقت کنید تا چغندرها تازه و سفت باشند و در مرحله بعد و قبل از پخت چغندرها، آن‌ها را به خوبی بشویید. دقت کنید که نیازی به پوست کندن چغندرها نیست چون گرفتن پوست در هنگام پختن ممکن است باعث شود چغندرها نرم شده و وا بروند.

روش‌های مختلف تهیه لبو

لبو را معمولا با آب می‌پزند و این ساده‌ترین و رایج‌ترین روش تهیه لبو است که قبلا در کتاب کاله طرز تهیه لبو به آن شکل را با جزییات کامل بررسی کرده بودیم. اما در کنار این روش تهیه لبوی بخارپز یا تهیه لبو با انواع مواد طعم‌دهنده مثل عسل یا شیره انگور یا حتی نبات هم بخشی از روش‌های دیگری است که می‌توانید امتحان کنید. روش تهیه لبو با نبات و روش تهیه لبو با شیره انگور و حتی طرز تهیه لبو با عسل را می‌توانید در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید.

استفاده از لبو به اشکال مختلف

لبوهای پخته و نرم، علاوه بر اینکه به تنهایی یک میان وعده خوشمزه هستند، می‌توانند در انواع مختلف غذاها به کار روند. می‌توانید آن‌ها را به صورت ورقه‌ای برش داده و به سالادهایتان اضافه کنید تا رنگ و طعم جذابی به سالادتان ببخشید. طرز تهیه سالاد لبو و اسفناج را می‌توانید در کتاب کاله به عنوان یکی از روش‌های استفاده از لبو بخوانید.

استفاده از لبو برای تهیه مربا و حتی ترشی هم یکی از روش‌های مختلف استفاده از لبو است. طرز تهیه مربای لبو و البته طرز تهیه ترشی لبو را می‌توانید با جزییات در کتاب کاله مطالعه کنید.

همچنین، لبوهای پخته شده می‌توانند یک افزودنی خوشمزه برای ساندویچ‌ها باشند.

علاوه بر این، لبوها پایه بسیار خوبی برای تهیه سوپ‌های گرم و مغذی هستند.

در آشپزی ایرانی هم، لبو در تهیه غذاهای متنوعی مانند بورانی، خورشت و سالادهای مختلف استفاده می‌شود و به این ترتیب، می‌توانید خلاقیت خود را در استفاده از این سبزی رنگارنگ به کار بگیرید. طرز تهیه سوپ لبو به عنوان یکی از روش‌های خاص استفاده از لبو را هم می‌توانید در کتاب کاله بخوانید.

مزه دار کردن لبو

لبوهای پخته شده، بوم سفیدی برای خلق طعم‌های جدید هستند که با کمی خلاقیت می‌توانید ترکیب‌های بی‌نظیری از چاشنی‌ها را برای طعم‌دار کردن لبو امتحان کنید و هر بار طعم جدیدی را تجربه کنید.

  • عسل، با شیرینی طبیعی خود، یک انتخاب کلاسیک برای شیرین کردن لبو است.
  • اگر به دنبال طعم‌های پیچیده‌تری هستید، می‌توانید با ترکیب نمک و فلفل، طعم لبو را متعادل‌تر کنید.
  • سرکه بالزامیک نیز با طعمی ترش و شیرین، یک گزینه عالی برای ایجاد کنتراست در طعم لبو است.
  • برای غنی‌تر کردن طعم لبو، می‌توانید از روغن زیتون باکیفیت استفاده کنید.
  • همچنین، عطرهای گیاهی مانند نعناع، شوید و جعفری می‌توانند طعم لبو را تازه و دلپذیر کنند.

راه‌هایی برای گرفتن یا رفع سردی لبو

شاید شنیده باشید که عده‌ای می‌گویند طبع لبو سرد است و به همین خاطر بهتر است در خوردن آن دقت کنید. واقعیت این است که در طب سنتی طبع لبو سرد نیست و کاملا طبعی معتدل دارد و این که عده‌ای بعد از مصرفش دچار دل‌درد یا مشکلاتی می‌شوند به خاطر موارد دیگری مثل زیاده‌روی در خوردن لبو یا عوامل دیگری برمی‌گردد. اما بهتر است لبو را با نبات یا شیره انگور مصرف کنید و نکات مربوط به رفع سردی لبو را هم رعایت کنید.

دیدگاه ها