طرز تهیه مربای گل محمدی خوش عطر و طعم خانگی با تمام نکات

مربای گل محمدی
آسان
4 نفر
آماده سازی
کمتر از 30 دقیقه
پخت
کمتر از 30 دقیقه

مربای گل محمدی یا گل‌سرخ یکی از مرباهای خوش‌طعم و عطر است که آن را با گل خشک یا تازه درست می‌کنند. این مربای خوشمزه در کشورمان با گل‌های محمدی مناطق مختلفی از کشورمان تهیه می‌شود. اما گل‌های ناحیه آذربایجان و شهرهای آن بهترین نوع گل سرخ برای تهیه مربا هستند؛ چرا که رگ تلخی ندارند و نیازی به جوشیدن آن‌ها نیست.

در کل برای تهیه مربای گل سرخ نیاز به دانستن فوت و فن‌های زیادی است که در این دستورالعمل آن‌ها را با جزئیات در اختیارتان قرار دادیم. پس با دقت هر چه تمام‌تر اول یک بار دستوالعمل را با تمام نکات و فوت و فن‌هایش بخوانید، سپس شروع به تهیه آن کنید. برای تهیه این مربا می‌توانید از مغزهای مختلف مثل گردو یا پسته نیز استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه مربا گل محمدی

  • گلبرگ گل محمدیدو پیمانه فشرده
  • شکر سفید معمولیشش لیوان
  • آبسه پیمانه
  • جوهر لیمویک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مربای گل محمدی خوش عطر و طعم خانگی با تمام نکات

مرحله اول

مربا یک وعده سالم و مقوی برای صبحانه است که کاملا انرژی مورد نیاز بدنتان را برای شروع یک روز کاری یا درسی فراهم می‌کند. حتما به خاطر دارید که پیش از این طرز تهیه مربا گردو، مربا کنجد را به شما آموزش داده‌ایم؛ حالا هم با طرز تهیه یک مربا خوش عطر و طعم دیگر به نام مربای گل محمدی به سراغتان آمده‌ایم.

برای تهیه این مربا ابتدا  آب را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. یک‌چهارم قاشق چای‌خوری جوهر لیمو را به آب اضافه کنید. سپس شکر را به آب اضافه کنید و صبر کنید تا روی حرارت متوسط حل شده و شروع به جوشیدن کند. حالا حرارت را کم کنید تا شکر با حرارت ملایم بجوشد و به قوام برسد.

مرحله دوم

تا زمانی که شیره داخل قابلمه به قوام برسد، گلبرگ‌های خرد شده را داخل یک تابه بریزید. روی حرارت کم اجازه دهید تا گلبرگ‌ها حدود دو دقیقه تفت بخورند تا حجمشان کم شود. سپس یک لیوان آب جوش به آن‌ها اضافه کنید و در تابه را بگذارید. حدود بیست دقیقه صبر کنید تا گلبرگ‌ها داخل تابه بمانند و در این فاصله حتما در تابه را بگذارید. اگر در این مرحله رنگ گلبرگ‌ها عوض شد اصلا نترسید چون هنگام اضافه شدن به شیره، رنگشان بر می‌گردد.

مرحله سوم

وقتی شیره کاملا به قوام آمد؛ یعنی آن حالت چسبندگی و کشسانی خودش را حفظ کرد، گلبرگ‌ها را به شیره اضافه کنید و صبر کنید تا روی حرارت حدود شش دقیقه بمانند. حتما از وقتی گلبرگ‌ها را اضافه می‌کنید، زمان را بگیرید. چون اگر گلبرگ‌ها بیش از حد روی حرارت بمانند مربای شما تلخ خواهد شد.

مرحله چهارم

پس از شش دقیقه حرارت را خاموش کنید و یک دمکنی روی در قابلمه قرار دهید و در قابلمه را بگذارید. یک ظرف بزرگ از آب یخ پر کنید و قابلمه مربا را به همان صورت داخل ظرف قرار دهید تا گلبرگ‌ها دچار شوک شده و رنگ بیشتری پس دهند. بعد از خنک شدن مربا را داخل یک ظرف شیشه‌ای ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.

فوت وفن‌های طرز تهیه مربای گل محمدی

  • سعی کنید به جای جوهر لیمو از آبلیمو استفاده نکنید. چون جوهر لیمو علاوه بر اینکه از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند، رنگ زیبایی به مربایتان خواهد داد.
  • اگر شیره هنگام جوشیدن به کناره‌های قابلمه پاشید حتما آن را با قلموی آغشته به آبلیمو تمیز کنید. چون آن ذرات باعث شکرک زدن مربایتان می‌شود.
  • تلخ شدن مربا به دو عامل بستگی دارد: یک این که خود گلبرگ‌ها تلخ باشند و دو اینکه بگذارید گلبرگ‌ها زیاد روی حرارت جوش بخورند.
  • برای تهیه این مربا از گلبرگ‌های مناطق خشک و کویری استفاده نکنید. این گلبرگ‌ها چون تلخ هستند، باید چندین بار جوشیده شوند تا تلخیشان گرفته شود. که در آن صورت مزه مربا از بین می‌رود.
  • استفاده از دمکنی باعث می‌شود عطر مربا از بین نرود و از عرق کردن و ریختن آب داخل مربا جلوگیری می‌کند.
  • شوک حرارتی و گذاشتن مربا داخل آب یخ باعث می‌شود رنگ مربایتان تیره نشده و خوشرنگ‌تر شود و رنگ گلبرگ‌ها بیرون بیاید.
  • می‌توانید برای اینکه مربایتان مجلسی‌تر شود، از گردو داخل مربا استفاده کنید. در این صورت وقتی مربا را از روی حرارت برداشتید، گردوها را به صورت نگینی خرد کرده و به مربا اضافه کنید.
  • این مربا با نکاتی که به شما آموزش داده‌ایم آنقدر خوشرنگ و خوش‌عطر می‌شود که نیازی به طعم دهنده و رنگ دهنده ندارد.
  • گلبرگ‌های گل محمدی را می‌توانید به صورت درسته یا خرد شده استفاده کنید. اگر دوست دارید از گلبرگ‌های کامل استفاده کنید، سر سفید آن‌ها را با قیچی بچینید و اگر دوست دارید از گلبرگ‌های خرد شده استفاده کنید، قسمت صورتی گلبرگ‌ها را با قیچی خرد کنید. اما فراموش نکنید هرچه اندازه گلبرگ‌ها درشت‌تر باشند، بیشتر زیر دندان حس می‌شوند.

دیدگاه ها