فرهنگ غذایی مراکش هم مانند اغلب فرهنگهای غذایی و آشپزیهای ملی تحت تاثیر تعاملات و دادوستدهای بین اقوام و فرهنگها در طول چندین قرن قرار گرفته است. به طور کلی یک آشپزخانه مراکشی ترکیبی است از آشپزی بربر، عرب، آندولوسی و مدیترانهای، با تاثیر اندکی از آشپزی اروپایی و جنوب صحرای آفریقا. مراکش تولید کننده بخش عمده میوههای مدیترانهای، سبزیجات و حتی برخی از میوههای استوایی است. گوشتهای رایج مصرفی در این کشور شامل گوشت گوساله، گوشت بز، گوشت گوسفند، مرغ و محصولات دریایی میشود. تمام اینها با هم اساس آشپزی مدیترانهای را تشکیل میدهند. طعمدهندههای معروف غذاهای مراکشی ترشی لیمو، روغن آرگان، روغن زیتون تصفیه نشده و میوههای خشک هستند. مواد اصلی تشکیل دهنده غذاهای مدیترانهای به طور کلی شامل گندم برای تهیه نان و کوسکوس، روغن زیتون در تهیه غذا و انگور به عنوان دسر میشود. دارچین، زرچوبه، زیره، پاپریکا، زعفران، زنجفیل و فلفل سیاه نیز برخی از ادویهجات پر مصرف در غذاهای مراکشی هستند. بنابراین، ذائقه آشپزی اصیل مراکشی نمیتواند چندان از ذائقه ایرانی دور باشد. در این مطلب طرز تهیه مرغ مراکشی با دورچین کینوا را یاد میگیریم. تهیه این غذا تنها نیم ساعت وقت شما را میگیرد.
مواد لازم برای تهیه مرغ مراکشی با دورچین کینوا
- فیله مرغچهار تکه
- لیموی تازهیک عدد
- روغن زیتونچهار قاشق غذاخوری
- ادویه مخلوط مراکشیچهار قاشق غذاخوری
- کینوا300 گرم
- پیازیک عدد
- زیتونیک مشت
- جعفرییک دسته
طرز تهیه مرغ مراکشی با دورچین کینوا
مرحله اول
فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. پوست و استخوان را از فیلههای مرغ جدا کنید. سه بریدگی عمیق روی سینه هر تکه از مرغها ایجاد کنید، آنها را در یک ظرف مخصوص فر بچینید و داخل فر قرار دهید.
مرحله دوم
آب لیمو را بگیرید و پوست لیمو را خرد کنید. هسته روغن زیتون را جدا کرده و گوشت آن را تکه تکه کنید. پیازها را به شکل ریز خرد کنید. سپس آب لیمو، پوست خرد شده لیمو، روغن زیتون و تکههای زیتون، پیازهای خرد شده و ادویه مخلوط مراکشی را با هم ترکیب کنید و روی مرغها بریزید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 20 دقیقه در فر بپزید.
مرحله سوم
یک قابلمه کوچک برداشته و داخل آن کمی آب بریزید و بگذارید روی حرارت گاز تا بجوشد. پس از جوش آمدن، کینوا را به آب اضافه کرده و حرارت آن را کم کنید و اجازه دهید تا کنیوا به مدت ۱۲ دقیقه در آب پخته و نرم شود. (اگر دوست دارید روش تهیه و پخت اصولی کینوا برای سالاد و حتی به جای برنج را بدانید به کتاب کاله سر بزنید.) پس از نرم شدن، کینوا را از آب خارج کرده و آبکشی کنید. سپس بگذارید تا آب کینوا به خوبی برود و کمی خشک شود. جعفریهای تازه را خرد کنید. سپس داخل یک کاسه بزرگ با جعفری خرد شده ترکیب کرده و بین بشقابهای پذیرایی تقسیم کنید.
مرحله چهارم
مرغ را از داخل فر بیرون بیاورید، روی ترکیب کینوایی داخل ظرفها قرار دهید و روی آنها آب لیمو بریزید.