دل پیچه و دل دردی که با خوردن شیر سراغتان میآید، ممکن است خیال مصرف لبنیات را از سرتان بیرون کند. اما اگر به لاکتوز حساسیت داشته باشید، نیازی به محروم کردن خود از همه خوراکیهای لبنی ندارید. کافی است به جای شیر معمولی، شیر کملاکتوز بخورید و بیشتر از شیر سراغ ماست بروید. برای شمایی که دستگاه گوارشتان تحمل لاکتوز را ندارد، ماست موسیر یکی از بهترین و البته خوشمزهترین خوراکیهای لبنی است.
مواد معدنی فراوانی که در موسیر وجود دارد، بخشی از نیازهای تغذیهای بدنتان را تامین میکند و ویتامین C، اسید فولیک و آهن موجود در آن، شما را از خستگی مداوم و بسیاری از بیماریهای ناشی از کمخونی و ضعف سیستم ایمنی نجات میدهد. طبع گرم و خشک موسیر، آن را به مکمل خوبی برای ماست تبدیل کرده و متخصصان میگویند که مصرف این غده زیر زمینی نه تنها پوستتان را لطیف میکند، بلکه اعصابتان را هم آرام کرده و از شما فرد شادابتری میسازد. از نظر متخصصان طب سنتی، اگر گرم مزاج نیستید، میتوانید موسیر را به تنهایی مصرف کنید، اما درصورتی که طبعتان گرم است، بهترین راه برای بهره بردنتان از فواید موسیر، مصرف آن با ماست است.
ماست موسیر بخورید تا غذایتان راحتتر هضم شود
موسیر سرشار از فیبرها است و علاوه بر ایجاد احساس سیری، به هضم غذا و عملکرد مناسب رودهها کمک میکند. در صورتی که مشکل سوء هاضمه دارید، حتما موسیر را وارد برنامه غذایی خود کنید. مطمئن باشید که موسیر به اندازه سیر و پیاز برای معده مشکل ایجاد نمیکند و همه افراد به راحتی میتوانند موسیر پخته را بهصورت ماست موسیر یا سوپ استفاده کنند. گذشته از این، موسیر به اندازه سیر بوی تندی ندارد و مصرف آن برای کسانی که از بوی سیر بدشان میآید، راحتتر است.
مواد لازم برای تهیه ماست موسیر خانگی
- ماست چکیده سنتی کالهنیم کیلو
- موسیر خشک ۱۰ برگه
- نمک و سبزیهای معطربه مقدار لازم
طرز تهیه ماست موسیر خانگی
مرحله اول
اگر برای تهیه ماستموسیر از ماست چکیده آماده استفاده میکنید، کارتان راحتتر است. اما اگر از ماست ساده استفاده میکنید، باید حجم ماست را دو برابر آنچه که در بخش مواد لازم گفتیم در نظر بگیرید. اگر هم وقت و حوصله بیشتری دارید و نمیخواهید سراغ ماست کارخانهای بروید، میتوانید خودتان ماست خانگی آماده کنید و در تهیه ماست موسیر از آن استفاده کنید.
اگر سراغ ماست ساده رفتهاید، ابتدا یک پارچه تنظیف را داخل یک ظرف گود مثل پارچ یا کاسه قرار دهید. سپس کل ماست را درون پارچه خالی کنید. میبینید که آرام آرام آب ماست از کیسه به درون ظرف میریزد.
حالا گوشههای پارچه را بالا آورده و با بند یا کش آن را ببندید تا بهصورت یک کیسه دربسته درآید. بعد با استفاده از یک گیره، کیسه را از جایی مانند شیر ظرفشویی آویزان کرده و ظرف را زیر آن قرار دهید. برای تهیه ماست کیسهای حداقل به 5 تا 6 ساعت زمان نیاز دارید و هر چه بیشتر منتظر بمانید، ماست کیسهایتان سفتتر میشود.
مرحله دوم
بعد از گذشت 6 ساعت ماست چکیده شما حاضر است. میتوانید به آن موسیر یا نعنا خشک اضافه کرده و با مقداری نمک میل کنید.
برای تهیه ماستموسیر، از موسیر خشک شده استفاده کنید که به صورت ورقهای باریک در مغازهها یا عطاریها موجود است. موسیرها را به مدت 10 الی 12 ساعت در آب سرد قرار دهید. بهتر است آب سرد را به همراه موسیر در یخچال بگذارید. وقتی موسیر خشک شده در آب قرار بگیرد، کلفت و نرم میشود. بعد از گذشت این مدت، موسیر آماده است که آن را با استفاده از یک رنده ریز در ماست رنده کنید.
نکات تهیه ماست موسیر خوشمزه
ما عادت کردهایم که موسیر را به پیشغذاهای سرد مثل ماست خیار اضافه کنیم، اما بد نیست سوپ ماست و اسفناج یا آش ماست را هم با چاشنی موسیر آماده کنید و آن را با طعمی متفاوت سرو کنید.
در انتخاب پارچه یا تنظیف دقت لازم را داشته باشید، چرا که اگر منافذ پارچه زیاد درشت باشند، علاوه بر آب ماست، خود ماست هم از آن به داخل ظرف میریزد و ماست چکیده تشکیل نمیشود.
برای شستوشوی پارچه، آن را داخل آب نمک بجوشانید تا تمام میکروبها و باکتریهای روی آن از بین بروند. به هیچ عنوان از مواد شوینده برای تمیز کردن پارچه استفاده نکنید، چون عطر ماده شوینده به پارچه منتقل میشود و در صورت استفاده دوباره از پارچه برای تهیه ماست موسیر چکیده یا پنیر، محصول تهیه شده عطر ماده شوینده را میگیرد.
برای تهیه ماستموسیر معطر و خوشمزه میتوانید از سبزی دلار استفاده کنید و حتی میتوانید موسیر را به ماست بادمجان یا ماست اسفناجی که آماده کردهاید هم اضافه کنید و آن را خوشطعمتر کنید.