حتی اگر میانهای با اسانس این میوه نداشته باشید و از نظرتان توتفرنگیهای امروز دیگر عطر و طعم سابق را نداشته باشند، باز هم بعید است که از پیشنهاد نوشیدن یک لیوان شربت توتفرنگی خانگی بگذرید یا اینکه به یک برش چیزکیک توتفرنگی نه بگویید. در این مطلب سریعترین طرز تهیه مربا توت فرنگی خانگی را به شما آموزش میدهیم. نکات سادهای که در ادامه با شما درمیان گذاشتهایم را رعایت کنید تا مربایتان شکرک نزند و شیرهاش تا یک سال دیگر هم شفاف و خوشرنگ باقی بماند.
البته خودتان هم خوب میدانید که برای آماده کردن دسرها و نوشیدنیهای خوشمزه با توتفرنگی، همیشه به اجاق گاز نیاز ندارید. شما میتوانید با توتفرنگی خام هم ملیک شیک، معجون یا اسموتی بسازید یا اینکه این میوه اشتها برانگیز را در تهیه رولت، ژله یا حتی کرپ مورد استفاده قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه مربا توت فرنگی
- توت فرنگی یک کیلو
- شکر ۷۵۰ گرم
- لیمو تازه (آب گرفته شده) یک عدد
- کره یک قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه مربا توت فرنگی
مرحله اول
قبل از هر کاری، شیشههای مربا را ۱۰ دقیقه بجوشانید و در دمای ۱۸۰، در فر خشک کنید.
مرحله دوم
با یک دستمال نرم و نمدار توتفرنگیها را تمیز کنید. برای سالم ماندن توتفرنگیهای مربایتان بهتر است آنها را با آب نشویید و تنها به آرامی تمیزشان کنید. سپس با یک چاقوی تیز قسمت برگ را بیرون بیاورید. اگر توت فرنگیهایتان درشت هستند، میتوانید آنها را نصف کنید. اما اگر نظر ما را بخواهید، مربای توت فرنگی سالم اشتها آورتر است. شما میتوانید پارافه توت فرنگی یا شیر برنج توتفرنگی را با میوه تازه آماده کنید، اما مطمئن باشید که اضافه کردن مربای توتفرنگی به جای میوه تازه هم به این دسرها طعمی خوشایند میدهد.
اگر میخواهید با طرز تهیه مربا توت فرنگی که برایتان آماده کردهایم کار را شروع کنید، ابتدا توت فرنگیها را در یک قابلمه بریزید و لابهلای هر لایه توت فرنگی، مقداری شکر بپاشید. سپس ظرف را برای ۱۲ ساعت در دمای متعادل اتاق قرار دهید تا شکر آب شود و به خرد توتها برود.
مرحله سوم
قابلمه توتفرنگی را روی حرارت بگذارید و آب لیمو را هم به آن اضافه کنید. اگر در جریان پخت مقداری شکر به دیواره قابلمه چسبیده بود، به آرامی شکرها را جدا کنید.
وقتی که شکرها آب شدند، کمی حرارت را بیشتر کنید تا مربایتان آرام آرام قُل بزند. البته یادتان نرود که قبل از جوشیدن مربا توت فرنگی، باید شکرها بهطور کامل آب شده باشند، وگرنه روی مربایلتان بلورهای شکر ظاهر خواهد شد. در زمان جوشیدن مربا، کف روی آن را با قاشق بگیرید. البته این کار را فقط یکبار و با دقت انجام دهید.
مرحله چهارم
بعد از به جوش آمدن مربای توت فرنگی، پنج تا ۱۰ دقیقه برای پختن توتفرنگیها صبر کنید. وقتی دمای شیره مربا به ۱۰۵ درجه سانتیگراد رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید. اگر دماسنج ندارید، یک قاشق از آب مربا را در یک نعلبکی سرد بریزید و ۳۰ ثانیه برای خنک شدنش صبر کنید. اگر بعد از این مدت شیره مربا به غلظت دلخواهتان رسیده بود و مثل آب از روی انگشتانتان سرازیر نشد، مربای شما آماده شده است. در غیر این صورت برای حدود دو دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا شیر غلیظتر شود.
مرحله پنجم
یک قاشق غذاخوری کره پاستوریزه را آب کنید و روی مربا بریزید. با این کار باقیمانده کف مربا از بین خواهد رفت. سپس مربا توت فرنگی را در شیشههای گرم بریزید و درشان را ببندید. شیشههای مربا را میتوانید برای یکسال در فریزر نگهدارید و هر شیشه را میتوانید برای ماهها در یخچال نگهداری کنید. مربای توت فرنگی شما آماده است و میتوانید آن را همراه با کره و نان داغ و یک فنجان چای برای صبحانه نوش جان کنید.
کاله محصول دیگه نداشت که زورکی وارد دستور پخت بکنید؟
آخه کدوم آدمی کره میریزه تو مربا؟!!!
در علم صنایع غذایی افزودن مواد خاص به دلایل ویژهای برای بهبود کیفیت انجام میشود، بعنوان مثال در اینجا با حرارت دادن میوه ساختار پروتئین ها بهم ریخته و باعث میشود در هم گره بخورند و در نهایت به حبابها کمک میکنند که استبیلایز شده و به فوم یا کف تبدیل شوند، افزودن چربی(کره) از این موضوع جلوگیری میکند که در درست کردن مربا یک ضعف و مشکل اساسی است.