قبلا در مقاله گلوتن چیست مفصل با هم گپ زدیم، از این برایتان گفتیم که گلوتن یک ترکیب پروتئینی است که در گندم و جو و باقی غلات و غذاهای خوشمزه زندگی میکند! بدن بعضی از ما به آن واکنش نشان میدهد و این یعنی مشکلات گوارشی و آلرژی و سلیاک و… شاید با ۲ کلمه “گندم و جو” متوجه عمق فاجعه نشده باشید! پس بگذارید به شما یادآوری کنم که حذف گندم و جو یعنی حذف تمام شیرینیها، کیکها، نانها، ماکارونی، پیتزا و… خب حالا مثل اینکه داستان جالب شد! این چالش یعنی شما مجبورید رژیم بدون گلوتن بگیرید، بنظرتان دنیای بدون گلوتن چه مزهای دارد؟ ما به شما قول میدهیم که خوشمزه و رنگارنگ است! چون در سلینو کاله اول با تجهیزات و آزمایشگاههای مجهز محصولات بدون گلوتن تولید کردیم و حالا بخش دستورهای آشپزی بدون گلوتن را برایتان راه انداختیم. برای اثبات این ادعا هم، امروز میخواهیم به کمک آرد بدون گلوتن برویم به دنیای خوشمزه شیرینیهای بدون گلوتن. با طرز تهیه پیراشکی بدون گلوتن در خدمت شما هستیم.
مواد لازم برای تهیه پیراشکی بدون گلوتن
- آرد بدون گلوتن نیم کیلوگرم حدود پنج پیمانه
- خمیر مایه فوری (حدود ۷ گرم)یک قاشق سوپخوری
- شکریکسوم پیمانه یا حدود 40 گرم
- آب ولرمیکچهارم پیمانه
- شیریک پیمانه
- تخم مرغدو عدد
- روغن مایع یا کرهیکچهارم پیمانه
- وانیلیکچهارم قاشق چایخوری
- نمکبه مقدار یک نوک انگشت
- کرم پاتیسریک پیمانه
طرز تهیه پیراشکی بدون گلوتن
مرحله اول
همانطور که در فوتوفنهای مقاله قبلی گفتیم اگر دستور آشپزی شما کره داشت سریع دست به کار شوید و قبل از شروع هر کاری کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود، اگر برای نرم شدن کره عجله دارید آن را به قطعات کوچکتر برش بدهید.
مرحله دوم
دومین قدم برای طرز تهیه پیراشکی عمل آوردن خمیر مایه است. اگر تا حالا با خمیر مایه کار نکردید باید بگوییم که هیچ کار سختی نیست، این ماده ریز مثل “فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه” عمل میکند! یعنی همین ۷ گرم به شیرینی و نانهای خمیری، یک بافت و ظاهر فوق العاده میدهد. برای عمل آوردن آن یک قاشق از شکر را با آب ولرم مخلوط کنید. حالا خمیر مایه را روی آب بپاشید و فقط یک دور هم بزنید و بعد ظرف را در جایی گرم و تاریک قرار دهید. بعد از چند دقیقه خمیر مایه روی آب حالت کف پیدا کرده و بوی خاص خمیر مانند از آن حس میشود.
مرحله سوم
در زمان آماده شدن خمیر مایه سراغ بقیه مواد بروید (چون خمیر مایهای که عمل آمده نباید مدت زیادی باقی بماند و لازم است نهایتا تا ۱۰ دقیقه بعد از عمل آمدن مصرف شود.) برای شروع اول تخممرغها را در ظرفی گود بشکنید و کره یا روغن مایع را به آنها اضافه کنید.
مرحله چهارم
در ادامه شکر و وانیل را به مواد بالا اضافه کنید. بالاخره نوبت به شیر ولرم رسید، شیر را هم اضافه کرده و همه مواد شیرینی بدون گلوتنمان را با یک همزن دستی به خوبی مخلوط کنید تا یکنواخت شوند. خمیر مایه عمل آمده را به مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله آرد بدون گلوتن را با نمک مخلوط کرده و از الک رد کنید، حالا نصف پیمانه از آن را جدا کنید و بقیه آرد را در دو مرحله به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم
با یک قاشق چوبی مخلوط را هم بزنید تا آرد بدون گلوتن با بقیه مواد یکدست شده و به خوردشان برود.
مرحله هفتم
در این مرحله احتمالا به جایی رسیدید که مواد سفت شده و هم زدن دشوار! آفرین راه را درست آمدید! حالا باید قاشق را کنار بگذارید و با دست شروع کنید به ورز دادن خمیر! این مرحله یک قانون ساده دارد، وقتی مواد را ورز میدهید اگر خمیر به دستتان میچسبد چند قاشق از آردی که کنار گذاشته بودید را به خمیر اضافه کنید. ولی حواستان باشد که در این کار زیاده روی نکنید. چون اگر بیش از نیاز خمیر آرد به خوردش بدهید پیراشکی ما سفت میشود و آن لطافتی که میخواهیم را نخواهد داشت.
خمیر را حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ورز بدهید، تسلیم نشوید! این ورز دادن کمک زیادی به بافت پیراشکی میکند.
مرحله هشتم
حالا یک کاسه برداشته و آن را با کمی روغن چرب کنید. خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی آن را با محافظ غذا (یا نایلون) بپوشانید. یک پارچه یا حوله روی کاسه بکشید و حدود ۱ ساعت در یک جای گرم از آشپرخانه قرار دهید تا حجمش ۲ برابر شود.
الان دیگر خمیرمان حسابی حجم پیدا کرده، نرم و لطیف شده، و آماده شده برای چانه گیری. با چند ضربه دست پف خمیر را بگیرید و چانههایی به اندازه نارنگی از آن جدا کنید، چانههای جدا شده را کنار هم بچینید و دوباره به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید.
مرحله نهم
رسیدیم به مرحلهی سرخ کردن خمیر. همانطور که میدانید پیراشکی نیاز به فر ندارد و در روغن سرخ میشود. یک شیرجوش یا ظرفی کوچک برداشته و مقدار زیادی روغن در آن بریزید، اجازه دهید تا روغن داغ شده و خمیرها را یکییکی سرخ کنید.
نکته سرخ کردن این است که پیراشکیها را با حرارت کم سرخ کنید، وگرنه روی پیراشکی میسوزد و داخل آن خمیری باقی میماند.
مرحله دهم
وقتی یک طرف پیراشکی سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم خوب سرخ شود، بعد شیرینی بدون گلوتن خوشمزهمان را روی دستمال آشپزخانه بچینید تا روغن اضافیاش گرفته شود.
اگر دلتان پیراشکی کرمدار میخواهد از بغل به کمک چاقو یک سوراخ روی پیراشکی ایجاد کنید و با قیف کرم را داخل آن تزریق کنید. اگر که نه، ما در ادامهی مقاله روشهای ساده و جذاب تزئین پیراشکی را برایتان میگوییم.
فوتهای کوزهگری طرز تهیه پیراشکی
- با رعایت دستور تهیه و نکات زیر، به شما قول میدهیم پیراشکی بدون گلوتن ما چندین برابر از پیراشکیهای بیرونی لذیذتر شود.
- برای اینکه خمیرتان زودتر ور بیاید میتوانید آن را در نزدیکی شوفاژ یا بخاری قرار دهید.
- اگر دلتان پیراشکی شکری میخواهد شکر اضافه ممکن است گلویتان را اذیت کند، به همین دلیل، کمی از همان شکری که در مواد ذکر شده بود را جدا کنید و پیراشکی داغ را روی آن بغلتانید.
تزیین پیراشکی
برای طرز تهیه پیراشکی فقط قسمت طعم و مزه آن مهم نیست، تزئینات جذاب روی آن یک رشتهی هنری جداگانهای است برای خودش! دیدن پیراشکیهای رنگارنگ در قفسه نان فروشی ها جذاب نیست؟ چند پیشنهاد تزئینی جذاب را اینجا برایتان آماده کردیم:
همانطور که گفتیم یکی از راههای رایج برای تزئین پیراشکی غلطاندن سطح آن روی شکر است.
آغشته کردن سطح پیراشکی به شکلات هم مزه و هم ظاهر فوق العادهای به آن میدهد.
روش جذاب بعدی تزریق مارمالاد در پیراشکی است.
تزیین پیراشکی با گردوی خرد شده، پودر پسته و دراژه و سس شکلات سوربن هم عالی به نظر میرسد.
شیرینی لذیذ بدون گلوتن ما حاضر است
مقاومت در برابر پیراشکیهای گرم و هوس انگیز ویترین واقعا سخت است! اما با طرز تهیه پیراشکی امروز هم میتوانید شیرینی خوشمزه و سالم خانگی خود را داشته باشید، و هم از پخت و تزئین پیراشکی اختصاصی خودتان لذت ببرید. برای تهیه آرد بدون گلوتن به مراکز فروش سلینو کاله در سراسر کشور مراجعه کنید و در نهایت با سلامتی کامل شیرینی بدون گلوتنتان را نوش جان کنید.