خواص چای سبز؛ ۱۱ خواص مفید و کاربردی

خواص چای سبز

خواص چای سبز در این دنیای پر شتاب بر کسی پوشیده نیست؛ نوشیدنی‌های طبیعی و گیاهی در دنیای تغذیه و سلامت به جایگاهی رسیده‌اند که نقش پر رنگی در سلامت افراد ایفا می‌کنند. چای سبز هم از آن دسته نوشیدنی‌هایی است که به خاطر خواص بی‌شمارش از سال‌ها پیش در فرهنگ‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

با نوشیدن یک فنجان از این چای به راحتی می‌توانید به دل باغ‌‌های سرسبز آسیا سفر کنید تا از خواص آن بهره ببرید. جذابیت تاریخچه چای و خواصش بر کسی پوشیده نیست؛ پس در این مقاله خواص چای سبز، انواع، عوارض و میزان مصرف آن را بخوانید تا بیشتر با این نوشیدنی باستانی آشنا شوید.

برگ چای سبز در کنار دمنوش چای سبز

چای سبز چیست؟

چای سبز، نوشیدنی سبز زمردی از دل مزارع شرق آسیاست که با نام «چای اکسید نشده» هم شناخته می‌شود، این چای منحصرا از برگ‌های کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) به دست می‌آید.

از مهم‌ترین تفاوت‌های این چای با چای سیاه می‌توان به نحوه فرآوری آن اشاره کرد. چای سبز با قدمتی طولانی از برگ‌های تازه و فرآوری نشده تهیه می‌شود و فرایند پژمرده شدن و اکسیداسیون مشابه بر روی برگ و جوانه‌های کاملیا سیننسیس صورت نمی‌گیرد. انجام ندادن این فرایند تاثیر به‌سزایی در حفظ آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص چای سبز دارد.

چای سیاه باید فرایند تخمیر را پشت سر بگذارد، در حالی که چای سبز پس از برداشت باید با کمک حرارت به شکل بخاردهی یا تفت دادن در تابه، فرآوری شود تا از اکسیداسیون آنزیمی جلوگیری و ترکیبات مفید آن حفظ شود. پیشنهاد ما به شما خواندن مطلب خواص چای سیاه است تا با فواید کاربردی آن هم آشنا شوید.

ارزش غذایی یک فنجان چای سبز

چای سبز، این نوشیدنی باستانی نه تنها عطر، طعم و خواص آرام‌بخش بودن آن مورد توجه قرار گرفته است بلکه جدول ارزش غذایی قابل توجهی هم در دنیای تغذیه دارد. چای سبز از نظر ترکیبات شیمیایی حاوی بیش از ۵۰۰ ترکیب مختلف است که ترکیبات آلی، معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها را شامل می‌شود.

این ترکیبات، همگی در کنار هم، فواید متعددی برای سلامتی فرد به ارمغان می‌آورد و آن را به یک انتخاب هوشمندانه در رژیم غذایی تبدیل می‌کند. با مطالعه جدول زیر، بهتر با ارزش غذایی این نوشیدنی زمردی آشنا خواهید شد:

ارزش غذاییمیزان
کالری۲.۵
کربوهیدرات۰ گرم
چربی۰ گرم
کافئین۲۹.۴ میلی‌گرم
سدیم۲.۵ میلی‌گرم
پتاسیم۱۹.۶ میلی‌گرم
آهن۰.۱ میلی‌گرم
کلسترول۰ میلی‌گرم
جدول ارزش غذایی چای سبز

انواع چای سبز

شاید برایتان جالب باشد که بدانید که بیش از ۱۵۰۰ نوع از چای سبز در دل دنیای شرق وجود دارد که در مراسم چای از آن‌ها بهره می‌برند. با توجه به خواص، کاربرد و هدف‌تان می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در ادامه مطلب تنها بخشی از مهم‌ترین و پر مصرف‌ترین آن‌ها را نام خواهیم برد:

  • سنچا «Sencha»: یکی از رایج‌ترین انواع چای سبز در ژاپن محسوب می‌شود که ۸۰ درصد از کل تولید چای این کشور را به خود اختصاص داده است. سنچا از برگ‌های کامل چای، برداشت و با بخار حرارت داده می‌شود. طعم آن با توجه به کیفیت و زمان برداشت از ملایم، کمی شیرین تا تلخ و علفی متفاوت است.
  • ماچا «Matcha»: پودری سبز رنگ است که در مراسم‌های سنتی ژاپن، استفاده و سرو می‌شود. فرایند تهیه ماچا به این شکل است که باید سه هفته قبل از برداشت کامل در سایه و فضایی به دور از آفتاب نگه‌داری شود. در ادامه برگ‌های آسیاب‌شده را تبدیل به پودر می‌شود. این چای برخلاف دیگر انواع چای، تنها در آب جوش حل می‌شود. طعم این چای تلخ و تاثیر به سزایی در افزایش تمرکز و انرژی دارد.
  • گیوکورو «Gyokuro»: در کنار بررسی خواص چای سبز باید بگوییم این نوع چای از گران‌ترین و مرغوب‌ترین انواع چای سبز به حساب می‌آید که فرایندی مشابه به ماچا دارد. ناگفته نماند که طعم آن غنی، شیرینی و کمی دریایی‌تر است.
  • هوجیچا «Hojicha»: این نوع چای سبز تنها برگ و گاهی ساقه‌های آن برداشته می‌شود. فرایند تهیه این نوع چای سبز به گونه‌ای است که با برشته کردن، رنگ آن به قهوه‌ای ملایم و قرمز تغییر و مزه‌ای شبیه به آجیل و کارامل پیدا می‌کند. کافئین آن بسیار کم است و برای بهره بردن از خواص این چای سبز می‌توانید آن را در عصر یا قبل از خواب مصرف کنید.
  • گنماایچا «Genmaicha»: چای سبز ترکیبی از سنچا و برنج قهوه‌ای بو داده است. بعضی از ژاپنی‌‌ها گاهی به آن پاپ‌کورن هم اضافه می‌کنند. طعم آن با حفظ خواص چای سبز، آجیلی و گرم است که نسبت به دیگر انواع چای سبز دلچسب‌ و متفاوت‌تر است.
  • کابوسچا «Kabusécha»: بوته این چای حدود یک هفته تا ۱۰ روز قبل از برداشت باید با یک سایه‌بان کامل پوشیده می‌شود اما زمان آن نسبت به چای گیوکورو بسیار کمتر و طعم آن نسبت به دیگر چای‌های سبز، ملایم‌تر و شیرین‌تر است. با دانستن خواص چای بابونه، آن را هم می‌توانید در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.
  • بی لو چوئن «Bi Luo Chun»: ظاهر این چای به دلیل پیچ‌خوردگی‌های بسیار برگ‌هایش، شبیه به حلزون‌های کوچک سبز رنگ است پس آن را در زبان ژاپنی این‌گونه نام‌گذاری کرده‌اند. زمان برداشت این چای اوایل فصل بهار است که طعمی تازه، گلی و میوه‌ای دارد. در نتیجه نمی‌توان از خواص آن غافل شد.
  • لانگ جینگ «Long Jing»: در چین این چای را با نام چای اژدهای چاه هم می‌شناسند که مربوط به یکی از چاه‌های سرسبز چینی می‌شود. فرآوری این چای به صورت دستی صورت می‌گیرد؛ برگ‌های آن را به صورت دستی در وک که یک ظرف سنتی ژاپنی و چینی است تفت می‌دهند تا از اکسیداسیون آن جلوگیری و شکل صاف و مسطح آن حفظ شود. طعم آن مانند دیگر چای‌های سبز ملایم، شیرین و آجیلی است.

طرز تهیه بیسکویت چای سبز ماچا را بخوانید تا در کنار یک فنجان چای سبز، بیسکویت هم سرو کنید.

چای سبز و خواص آن

خواص چای سبز

این روزها با توجه به روش‌های طبیعی برای بهبود کیفیت زندگی و سلامت بدن، چای سبز هم به یکی از اولویت‌های اصلی افراد تبدیل شده است. این نوشیدنی پر خاصیت از دیرباز نقش مهمی در زندگی سالم افراد به ویژه مشرق زمینی‌ها داشته است حال با پیشرفت علم و تکنولوژی می‌توان آن را یک نوشیدنی معجزه‌آسا نامید.

۱. چای سبز؛ بهترین چربی سوز

اگر نوشیدن یک فنجان چای سبز را قبل یا بعد از صبحانه در رژیم غذایی‌تان قرار دهید، می‌تواند راز سلامتی شما باشد. مهم‌‌ترین خواص چای سبز را در دنیای سلامت، چربی‌سوزی و لاغری می‌دانند. این نوشیدنی زمردی، سوخت و ساز را در بدن افزایش داده و به روند لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. وجود ماده‌ای به نام «پلی فنول» به افزایش حرارت درونی بدن و افزایش میزان سوخت انرژی کمک می‌کند. تاثیر چای سبز را در فرایند چربی‌سوزی این‌گونه می‌توان بررسی کرد:

بهبود سوخت و ساز با چای سبز

وجود کاتچین و کافئین در چای سبز، فرایند سوخت و ساز بدن را سرعت بخشیده و اکسیداسیون چربی را تحریک می‌کند. از سویی دیگر نقش کاتچین و کافئین را در تولید گرمای طبیعی بدن و چربی‌سوزی نمی‌توان منکر شد. برخی از متخصصین تغذیه بر این باور هستند که وجود «اپی گالو کاتچین» و تحریک برخی از ژن‌ها منجر به کاهش چربی شکم تا ۳۷ درصد می‌شود.

کاهش گرسنگی و عملکرد فیزیکی بدن چای سبز

در بررسی فرایند چربی سوزی با چای سبز تنها دانستن این نکته کافی است که بدانید «اپی‌گالوکاتچین و کافئین» در چای سبز به تنظیم ژن‌ها، کاهش اشتهای کاذب و افزایش هورمون سیری افراد بسیار کمک می‌کند. از سویی دیگر ورزشکاران با مصرف این نوشیدنی گرم و آرام‌بخش می‌توانند شاهد افزایش فعالیت‌های فیزیکی و سرعت فرایند ریکاوری خود باشند. اگر در انتخاب دو نوشیدنی جذاب کرک و ماسالا مانده‌اید حتما مطلب تفاوت چای کرک و ماسالا را بخوانید.

چربی سوزی با دمنوش چای سبز

بهترین زمان مصرف چای سبز برای چربی سوزی

از آن‌‌جا که چای سبز کالری ندارد افراد با قصد رژیم و کاهش وزن با خیال راحت و بدون نگرانی می‌توانند دو تا سه فنجان در طول روز آن را مصرف کنند. با این حال بهتر است این کار زیر نظر متخصصین تغذیه و مربیان ورزشی صورت بگیرد. از نظر متخصصین بهترین و بیشترین تاثیرگذاری این نوشیدنی زمانی آشکار می‌‌شود که آن را ۳۰ دقیقه قبل از تمرینات ورزشی نوش جان کنید.

مهم‌ترین دلیل که می‌توان برای آن بیان کرد؛ وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در برگ‌های چای سبز است که منجر به افزایش انرژی ورزشکاران، بهبود عملکرد ورزشی و سوخت و سازشان می‌شود. افراد عادی می‌توانند نوشیدن یک فنجان چای سبز را در وعده قبل یا بعد از صبحانه قرار دهند تا علاوه بر افزایش انرژی، عملکرد متابولیسم بدن‌شان هم در طول روز افزایش پیدا کند. اگر به دنبال راهی دیگر برای چربی سوزی هستید حتما مطلب خواص چای ترش را بخوانید تا با این نوشیدنی چربی‌سوز بهتر آشنا شوید.

۲. چای سبز؛ بهبود عملکرد مغز

از دیگر خواص چای سبز می‌توان به ترکیب کافئین و ال-تئانین اشاره کرد که نقش مهمی در بهبود تمرکز، حافظه و اخلاق افراد دارد. ترکیبات فعال در چای سبز و فعال شدن این محرک اثربخش بهبود عملکرد مغز، هوشیاری، تقویت حافظه و کاهش خطر اختلالات شناختی را در افراد به ویژه میانسالان و سالمندان به دنبال دارد.

شاید برایتان سوال پیش بیاید که چگونه این نوشیدنی، یک نوشیدنی محرک شناخته می‌شود؟ چای سبز با آن‌ که نسبت به قهوه، کافئین زیادی ندارد اما به هوشیاری ذهنی و انرژی افراد بسیار کمک می‌کند. در آخر آن‌ که روند پیری مغز افراد را هم بسیار کاهش می‌دهد. حال که از افراد میانسال صحبت به میان آمد باید این مطلب را بدانید که مصرف چای سبز نه تنها روند پیری را عقب می‌اندازد بلکه از چاقی و افزایش وزن در دوران کهولت هم جلوگیری می‌کند. خواندن مطلب آداب دم کردن چای به عنوان یک ایرانی، کمک‌تان خواهد کرد تا مراسم‌ و میهمانی‌هایتان را بهتر پیش ببرید.

۳. چای سبز؛ تضمینی برای طراوت پوست

از دیگر خواص مهم چای سبز می‌توان به نقش آن در جوان‌‌سازی پوست و جلوگیری از ریزش موها اشاره داشت. از آن‌جا که پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز، خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند به محافظت از پوست در برابر ناشی از اشعه‌های مضر UV، جذب رادیکال‌های آزاد و دیگر فاکتورهای خارجی بسیار کمک می‌کند. روغن چای سبز، روغنی است که اکثر متخصصین پوست برای مشکلات پوستی مانند جوش و التهاب به بیماران‌شان بسیار پیشنهاد می‌دهند.

ماسک صورت با پودر چای سبز

ماسک‌های صورت با چای سبز

چای سبز با توجه به خواص روشن کنندگی و جوان‌سازی صورت یکی از بهترین گزینه‌ها برای تهیه ماسک به حساب می‌‌آید. در ادامه سه مدل ماسک طبیعی چای سبز را معرفی خواهیم کرد تا در خانه درست و استفاده کنید. پیشنهاد ما خواندن مطلب چای کیسه‌ای و فرآیند به وجود آمدن آن است.

  1. از چای کیسه‌ای سبز که کامل خنک شده است به عنوان یک ماسک قوی برای رفع چروک و تیرگی دور چشم استفاده کنید.
  2. چای سبز را کامل آسیاب کنید سپس با مقداری آرد برنج و کمی آب مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. این خمیر گیاهی را باید تا یک ماه، روزی ۲۰ تا ۲۰ دقیقه روی صورت‌تان بگذارید. در نهایت آن را با آب سرد بشویید تا شاهد معجزه آن باشید.
  3. چای سبز را به شکل معمول دم کنید سپس زمان دهید تا چایی‌تان سرد شود. حال با کمک یک پنبه، محتویات فنجان را به صورت خود بمالید. صبور باشید تا چای روی صورت‌تان کامل خشک شود. با این روش در مدت زمان کمی می‌توانید جای زخم، جوش و آکنه را تا حد خوبی از بین ببرید. باید بدانید که با این روش نه تنها از بروز مجدد آکنه جلوگیری می‌شود بلکه یک مرطوب کننده دست و صورت هم به حساب می‌آید. اگر در کنار چای سبزتان به فکر چای کرک هستید اما نحوه دم‌آوری آن را نمی‌دانید طرز تهیه چای کرک فوری در خانه را بخوانید.

۴. چای سبز؛ تقویت کننده تارهای مو

وجود مقادیر زیادی انواع آنتی اکسیدان در چای سبز به جلوگیری از ریزش مو و رویش مجدد مو کمک می‌کند در نتیجه تاثیر قابل توجهی در بهبود سلامت و کیفیت مو دارد. با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد استفاده از چای سبز در فرمولاسیون ماسک، کرم‌ها و مواد آرایشی و پوستی هستید. از سویی مصرف چای سبز تاثیر قابل توجهی در ترشح هورمون‌های تستوسترون و هیدروتستوسترون دارد که رویش مجدد موها، کیفیت مو و عدم ریزش آن را به دنبال دارد.

به صورت تخصصی ماده اپیگالوکاتچین روی ریزش موی هورمونی یا همان آندروژنیک تاثیر قابل توجهی دارد؛ از اثر گذاشتن هورمون تستوسترون و دی هیدروتسترون بر روی موها جلوگیری می‌کند. ماده دیگری به نام کویرستین از تولید پروتئین التهابی جلوگیری می‌کند تا مانع ریزش مو شود. در آخر آن‌ که کافئین موجود در چای سبز، با تحریک lGF-1 در فولیکول مو، به افزایش و رشد مو بسیار کمک می‌کند. در ادامه به صورت تیتروار نقش چای سبز در تقویت مو اشاره خواهیم کرد:

  • ترمیم مو
  • صاف کردن مو
  • کنترل چربی مو سر
  • بهبود گردش خون
  • جلوگیری از شوره سر
  • افزایش درخشندگی مو
  • حفظ رطوبت و نرمی مو
  • کاهش شکستگی و شکاف مو
  • رساندن مواد مغذی به کف سر

خواص چای سبز برای سلامت مو

بعد از شستن موهای خود با شامپو به روش معمول می‌توانید ترکیب چای سبز با آب را جایگزین نرم‌کننده مو خود کنید. چای سبز به خاطر مواد مغذی فراوان منجر به تقویت رشد موها شده و تغذیه‌رسانی به موها را بهبود می‌بخشد. آنتی اکسیدان موجود در چای سبز، محرک رشد فولیکول‌های مو بوده و با غنی بودن از ویتامین‌ها در نرمی و لطافت مو نقش دارد.

۵. چای سبز؛ تقویت کننده ریه

با توجه به نقش ریه در تنفس و رساندن اکسیژن به تمام بدن، بسیار مهم است که آن را از تمام آلودگی‌ و بیماری‌ها پاک نگه دارید. پس دم کردن و مصرف چای سبز را بسیار جدی بگیرید. از آن‌جا که چای سبز حاوی پلی‌فنول است به راحتی می‌تواند در درمان بیماری‌هایی مانند برونشیت مزمن (COPD) یا همان سرفه‌های خلط‌دار و آمفیزم موثر واقع شود. پس می‌توان از دیگر خواص چای سبز، ضد التهابی بودن آن را برشمرد که از انسداد مزمن ریه به خوبی جلوگیری می‌کند. طرز تهیه چای لاته را بخوانید تا با یک نوشیدنی متفاوت از میهمان‌هایتان پذیرایی کنید.

تحقیقات در بررسی‌های تخصصی نشان می‌دهد که علاوه بر پلی فنول، آنتی اکسیدان‌هایی مانند اپی‌گالو‌کتشین گالات (EGCG) نقش اساسی در حفاظت و ترمیم بافت ریه دارد؛ ترکیبات موجود در چای سبز، نه تنها التهاب ریه را کاهش می‌دهد بلکه استرس اکسیداتیو را هم کم کرده که نتیجه‌ آن کندی روند آسیب به سلول‌های ریوی است.

یک مطالعه منتشر شده در American Journal of Clinical Nutrition نشان داده است که مصرف منظم چای سبز می‌تواند به بهبود عملکرد ریه و کاهش التهابات تنفسی کمک کند. به صورت کلی دانشمندان مصرف چای سبز را بخشی از زندگی سالم می‌دانند که همگی باید آن را در رژیم روزانه‌شان بگنجانند.

خواص چای سبز در برابر انواع سرطان

۶. چای سبز؛ سپری در برابر سرطان

چای سبز نه تنها نقش مهمی در سلامتی ریه‌ها دارد بلکه با برخورداری از آنتی اکسیدان‌های قوی، به مهار رشد سلول‌های سرطانی و کاهش التهاب آن هم کمک می‌کند. شواهد پزشکی حاکی از آن است که مصرف چای سبز حدود ۳۰ تا ۲۰ درصد ابتلا به خطر سرطان پستان را کاهش می‌دهد. از سویی دیگر چای سبز، تاثیر به سزایی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پروستات در آقایان دارد.

پژوهش‌ مجله‌های معتبری مانند Cancer Research و Journal of Nutritional Biochemistry حاکی از آن است نوشیدن چای سبز، یک آنتی اکسیدان قوی در برابر رشد سلول‌های سرطانی به حساب می‌آید که به مرور مرگ سلولی را تحریک و از افزایش رگ‌‌های توموری در بدن جلوگیری می‌کند. از طرفی، آنزیم‌های فعال در چای سبز می‌توانند مراحل اولیه شکل‌گیری سرطان را محدود کرده و از آسیب‌های DNA ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنند. از دیگر نوشیدنی‌های جذاب می‌توان به چای سفید اشاره کرد با خواندن مطلب همه چیز درباره چای سفید، به خوبی با آن آشنا خواهید شد.

۷. چای سبز؛ تنظیم کننده قند خون

ترکیباتی مانند کاتچین و EGCG در چای سبز، حساسیت با انسلوین را در بیماران دیابتی تا جای ممکن کاهش می‌دهد. از سویی دیگر با گنجاندن مصرف منظم چای سبز در رژیم غذایی‌تان، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا حد زیادی کاهش دهید.. مطالعات دانشمندان ژاپنی بیانگر آن است که مصرف چهار فنجان چای سبز در روز تا ۱۵٪ این خطر را کم می‌کند.

۸. چای سبز، تقویت کننده دهان

چای سبز

از خواص چای سبز می‌توان به خواص ضد باکتریایی آن اشاره کرد که کاتچین‌های موجود در برگ‌ها، به کاهش رشد باکتری‌های مضر در دهان و دندان کمک می‌کند. از سویی دیگر تاثیر آن را در کاهش بوی بد دهان نمی‌توان انکار کرد. پس اگر از این مشکل رنج می‌برید می‌توانید با مصرف یک تا دو فنجان چای سبز در روز آن را از بین ببرید. در آخر آن‌که خواص ضد باکتریایی چای سبز از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان در افراد جلوگیری می‌کند. در فصل پاییز و زمستان از طرز تهیه چای ماسالا غافل نشوید که نوشیدنی گرم و مقوی به حساب می‌آید.

۹. چای سبز؛ تضمین کننده عروق

در جوامع امروزی شاهد افزایش وزن ناشی از بی تحرکی، رژیم نامناسب و ژن هستید که باید با رژیم غذایی مناسب و گنجاندن نوشیدنی و خوراکی‌های مفید هرچه سریع‌تر از ابتلا به آن جلوگیری کرد. با توجه به خواص چای سبز، می‌توان آن را یکی از نوشیدنی‌های مفید و سالم دانست که تاثیر ثابل توجهی در سلامت بدن دارد.

چای سبز خواص بی‌شماری دارد، می‌توان کاهش میزان کلسترول بد یا همان LDL را یکی از مهم‌ترین آن‌ها دانست. وجود اپی‌گالوکاتچین در چای سبز، تاثیر قابل توجهی در این موضوع دارد. از آن‌جا که کلسترول بد با جمع شدن در دیواره سرخرگ، جریان خون را مسدود می‌کند با مصرف چای سبز به راحتی می‌توانید خطر ابتلا به آن را کاهش دهید. مصرف چای سبز تا حدی در کاهش و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف موثر است که نمی‌توان از تاثیر مستقیم آن در بهبود سیستم قلب و ریه، کاهش خطر سکته قلبی و مغزی چشم‌پوشی کرد. اگر به دنبال یک نوشیدنی جذاب دیگر هستید حتما طرز تهیه چای خرمالو را بخوانید.

۱۰. خواص چای سبز برای زنان

نوشیدن چای سبز تا جایی مفید و کاربردی است که می‌توان آن را برای زنان و مردان در دسته‌بندی‌های جداگانه قرارد داد. در ادامه بررسی این موضوع، خواص چای سبز را برای زنان و بانوان مطرح خواهیم کرد. شاید یکی از مهم‌ترین مشکلات برای بانوان درد دوران قاعدگی است که این نوشیدنی سبز با خواص ضد التهابی، نقش یک تسکین دهننده قوی را بازی می‌کند.

از سویی دیگر ترکیب چای سبز با مقداری آب می‌تواند یک پماد موضعی قوی برای بانوان دارای HPV باشد. با توجه به حساس بودن پوست بانوان بهتر است این کار زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرد تا عوارض جانبی برای فرد به همراه نداشته باشد. به صورت کلی از دیگر مزایای مصرف چای سبز برای بانوان، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • رشد جنین در دوران بارداری
  • کاهش علائم فیبروم‌های رحمی
  • افزایش سطح انرژی دردوران شیردهی
  • کاهش استرس در مادران باردار و شیرده
  • کاهش آسیب‌های استخوانی ناشی از یائسگی
  • کاهش ابتلا به سرطان سینه، دهانه رحم و تخمدان
  • هضم و بهبود سلامت روده در دوران بارداری و شیردهی
  • مبارزه با اضافه وزن ناشی از سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
  • تسکین علائم یائسگی؛ گُر گرفتگی، تغییرات خلقی و تعریق شبانه

۱۱. خواص چای سبز برای آقایان

کافئین طبیعی در چای سبز به افزایش تمرکز، کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی و کلسترول بسیار کمک می‌کند. از سویی دیگر مصرف این چای برای مردانی مفید است که فعالیت‌های بدنی سنگین دارند و از درد مفاصل رنج می‌برند. اگر از نقش تسکین‌دهندگی آن گذر کنید باید بدانید که تاثیر به سزایی در کاهش ابتلای آن‌ها به دیابت نوع ۲ را دارد. از دیگر خواص این نوشیدنی مقوی برای مردان، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عروقی
  • افزایش کیفیت و تعداد اسپرم
  • کاهش وزن و چربی‌سوزی
  • بهبود اختلالات نعوذی
  • بهبود خلق و خو

عوارض مصرف چای سبز

با توجه به تحقیقات صورت گرفته خواص بی‌شماری را می‌توان برای چای سبز برگزید که در بالا به مهم‌ترین آن‌ها اشاره شد. با این حال مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نظر داشت رعایت اعتدال در مصرف این نوشیدنی گرم و پر خاصیت است.

چای سبز با تمام خواص و مزایایش در صورت مصرف بیش از اندازه عوارض جبران‌ناپذیری برای سلامت افراد دارد. در ادامه به مهم‌ترین عوارض مصرف بیش از حد آن اشاره خواهیم کرد:

  • تکرر ادرار
  • سقط جنین
  • اختلالات گوارشی
  • سردردهای مزمن
  • افزایش اختلالات دارویی
  • افزایش بی‌خوابی و اضطراب
  • افزایش احتمال تشنج به دلیل کافئین موجود
  • کاهش جذب آهن به ویژه در افراد مبتلا به کم‌خونی
یک فنجان چای سبز

زمان مصرف چای سبز

نوشیدن چای سبز زمان خاصی ندارد؛ برای بهره بردن از خواص این نوشیدنی پر خواص بهتر است در رژیم غذایی‌تان آن را در وعده صبح بگنجانید. باید این نکته را بدانید که مصرف چای سبز کامل به سبک زندگی، رژیم غذایی و شرایط بدنی‌تان دارد پس نمی‌توان زمان دقیقی برای مصرف آن در نظر گرفت.

با توجه به طبع سرد این چای می‌توانید آن را کنار مصلحاتی مانند هل، زنجبیل، دارچین، نعناع، عسل، نبات و آویشن مصرف کنید. در کنار چای سبز، از طرز تهیه چای آلبالو خوش رنگ و ملس غافل نشوید. نکته آخر آن‌ که افراد زیر بهتر است با راهنمایی پزشک متخصص، مصرف چای سبز را در رژیم‌شان قرار دهند:

  • کودکان
  • افراد مبتلا به کم خونی
  • خانم‌های باردار و شیرده
  • افراد دارای طبع سرد

با همه این توضیحات، به راحتی می‌‌توان درک کرد که چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی ساده است؛ همراهی است که در مسیر سلامتی و نشاط، نقش پررنگی ایفا می‌کند. تنها باید آن را هوشمندانه و به اندازه در زندگی روزمره خود جای دهید تا از تمام خواص چای سبز بهره‌مند شوید.

دیدگاه ها

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.