طرز تهیه بامیه عربی بازاری ؛ شیرینی کم شیرین مناسب افطار

بایمه عربی بازاری دراز و خشک
آماده سازی
کمتر از 30 دقیقه
پخت
کمتر از 30 دقیقه

بامیه عربی که با نام بامیه لبنانی و همینطور بامیه دراز و خشک هم شناخته می‌شود یکی از شیرینی‌های خوشمزه‌ای است که به‌خاطر شیرینی کم و بافت خشک طرفداران زیادی دارد. اگر می‌خواهید این بامیه خوشمزه را به‌عنوان دسر برای افطاری خود و مهمان‌تان درست کنید، در این بخش از کتاب کاله همراه ما باشید تا طرز تهیه بامیه عربی را با فوت‌وفن قنادی‌ها به شما بیاموزیم.

مواد لازم برای تهیه بامیه عربی بزرگ بازاری

  • آرد ۱۵۰ گرم
  • آب ۲۵۰ گرم
  • روغن مایع ۲۵ گرم
  • شربت بار یک قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه شربت بار بامیه عربی

  • شکر ۲ لیوان
  • آب یک لیوان
  • گلوکز یک قاشق غذاخوری
  • جوهر لیمو ۱/۴ قاشق غذاخوری
  • گلاب ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه بامیه عربی دراز و خشک مرحله‌به‌مرحله

۱. تهیه شربت بار بامیه عربی

درست کردن شربت بار بامیه عربی

در اولین مرحله از طرز تهیه بامیه لبنانی یا همان عربی، باید شربت بار را درست کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

برای تهیه شربت بار مخصوص بامیه عربی بازاری، ابتدا آب و شکر را در یک قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا آب شربت جوش بیاید. توصیه می‌شود که به‌هیچ‌عنوان شربت را در این مرحله هم نزنید زیرا منجر به شکرک زدن آن می‌شود.

بعد از جوش آمدن آب، جوهر لیمو و سپس دانه‌‌های هل را اضافه کنید. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شربت قوام پیدا کند. برای اینکه بفهمید شربت قوام دارد یا نه، مقداری از آن را داخل یک بشقاب بریزید و اجازه دهید سرد شود. سپس با دو انگشت شصت و اشاره کمی از آن را بردارید، اگر حالت چسبناک داشت، به این معنی است که شربت به قوام رسیده است.

بعد از آن گلاب را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر صبر کنید. سپس حرارت را خاموش کرده، گلوکز را اضافه و دانه‌‌های هل را از شربت خارج کنید.

حال شربت شما آماده است. از این شربت نه فقط برای بامیه عربی بلکه در طرز تهیه بامیه خانگی ساده و طرز تهیه زولبیا هم می‌توانید استفاده کنید.

۲. درست کردن خمیر بامیه عربی

درست کردن خمیر بامیه عربی

در یک قابلمه مناسب، آب و روغن را اضافه کنید سپس حرارت را روشن کنید و منتظر بمانید که ترکیب آب و روغن به نقطه جوش برسد.

به محض جوش آمدن آب روغن، آرد را که از قبل الک کرده‌اید، به یک‌باره به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید که گلوله‌گلوله نشود. سپس حرارت را کم کنید و به‌مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه، بدون وقفه خمیر را روی حرارت تفت دهید (به این کار اصطلاحا داغ زدن خمیر گفته می‌شود) تا رطوبت خمیر گرفته شود. خمیری که در نهایت به دست می‌آید باید کاملا صاف و یک‌دست باشد و مانند حلوا آرد گندم وسط قابلمه جمع شود.

۳. ترکیب خمیر با تخم‌مرغ و وانیل

 ترکیب خمیر با تخم‌مرغ و وانیل

خمیر بامیه را داخل یک کاسه مناسب قرار دهید و کمی صبر کنید تا ولرم شود سپس وانیل و یک قاشق غذاخوری از شربت بار را که در مرحله اول درست کردید، به خمیر اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی، خوب هم بزنید. بعد از آن، تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید و هم برنید.

دقت داشته باشید که در این مرحله نباید همه تخم‌مرغ‌ها را یکباره بریزید چون ممکن است حجم تخم‌مرغ‌ها زیاد باشد و باعث شل شدن خمیرتان شود. ابتدا یکی از تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید و هم بزنید تا به خورد خمیر برود سپس به‌سراغ تخم‌مرغ بعدی بروید.

۴. پایپ کردن و سرخ کردن بامیه دراز و خشک عربی

پایپ کردن بامیه عربی دراز و خشک سرخ کردن بامیه عربی بزرگ

در این مرحله از طرز تهیه بامیه عربی بزرگ بازاری، به یک قیف (ترجیحا پارچه‌ای یا سیلیکونی) و یک ماسوره با دندانه‌های ریز و با حالت باز (در این آموزش ما از ماسوره شماره ۶B استفاده کرده‌ایم) نیاز دارید.

ابتدا ماسوره را داخل قیف بیندازید و سپس خمیر بامیه عربی را داخل قیف بریزید و محکم فشار دهید تا به سمت ماسوره هدایت شود.

داخل یک ماهیتابه بزرگ به‌ مقدار کافی (تقریبا به‌ اندازه‌ی نصف ماهیتابه) روغن بریزید اما روی حرارت قرار ندهید. سپس بامیه‌ها را داخل روغن سرد پایپ کنید. وقتی همه‌ی بامیه‌ها را پایپ کردید، ماهیتابه را روی حرارت ملایم بگذارید تا کم‌کم شروع به پختن و سرخ شدن کند.

در ابتدای کار اصلا با قاشق بامیه‌ها را هم نزنید چون باعث تغییر شکل و خراب شدنشان می‌شود. اما بعد از اینکه بامیه‌ها کمی خودشان را گرفتن و به سمت طلایی شدن رفتند، می‌توانید شروع به هم زدن کنید.

این بامیه‌های عربی در عین خوشمزه بودن، ظاهر خیلی جذابی هم دارند و می‌توانند به زیباتر شدن سفره افطاری شما کمک کنند.

۵. گذاشتن بامیه‌های عربی در شربت بار

گذاشتن بامیه‌های عربی در شربت بار

بعد از اینکه بامیه‌های عربی کاملا سرخ شدند، با استفاده از کف‌گیر، بامیه‌ها را از روغن خارج و داخلی صافی قرار دهید تا هم روغن اضافه‌شان خارج شود و هم اینکه کاملا خنک شوند. سپس بامیه‌ها را داخل شربت سرد بریزید و اجازه دهید ۲ دقیقه داخل شربت بمانند. در نهایت بامیه‌ها را از شربت خارج کرده و داخل صافی قرار دهید و سپس به شکل دلخواه تزیین و سرو کنید.

اگر به غذاهای عربی علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم سری هم به محتوای طرز تهیه حلوای عربی کشدار مجلسی بزنید و این دسر خوشمزه را هم برای افطاری آماده کنید.

نکات تکمیلی طرز تهیه بامیه عربی بازاری

درست کردن بامیه عربی هم مانند طرز تهیه بامیه بازاری دارای یک سری فوت‌وفن است که اگر آن‌ها را رعایت کنید، می‌توانید به یک نتیجه عالی برسید. در ادامه این نکات را به شما می‌گوییم.

شربت بار در بامیه عربی

بامیه عربی بر خلاف بامیه عسلی باید شربت کمتری جذب کند زیرا این نوع از بامیه بافت خشک‌تری دارد و شیرینی آن‌ هم کمتر است.

برای اینکه بامیه شربت کمتری جذب کند، باید اجازه دهید شربت خنک شود، سپس بامیه‌ها را اضافه کنید. همچنین خود بامیه‌ها را نیز نباید به‌صورت داغ داخل شربت بیندازید.

همچنین در خمیر بامیه نیز نباید بیشتر از اندازه‌ی گفته شده، شربت بار اضافه کنید. زیرا باعث نرم شدن بامیه‌ها می‌شود.

سرخ کردن بامیه عربی

برای سرخ کردن بامیه عربی نباید مستقیما بامیه‌ها را در روغن داغ بریزید چون باعث می‌شود که بامیه‌ها زود پف کرده و ترک بردارند. بهترین روش این است که بامیه‌ها را داخل روغن سرد بریزید سپس روی حرارت قرار دهید تا کم‌کم روغن داغ شده و بامیه‌ها سرخ شوند.

استفاده از هل در شربت بار بامیه عربی

استفاده از هل در شربت بار کاملا سلیقه‌ای است و می‌توانید آن را حذف کنید. اما در صورتی‌ که می‌خواهید به شربت خود هل اضافه کنید، حتما یا از دانه‌های هل و یا عصاره هل استفاده کنید و به‌هیچ‌عنوان از پودر هل استفاده نکنید زیرا باعث کدر شدن شربت می‌شود.

استفاده از گلوکز برای براق شدن بامیه‌های عربی

اگر هربار بامیه درست می‌کنید ولی کدر می‌شود و ظاهر بامیه‌های بازاری را ندارد، توصیه می‌کنیم این‌بار از گلوکز مایع استفاده کنید. اضافه کردن مقداری مایع گلوکز به شربت بار، باعث شفاف شدن شربت می‌شود و بامیه‌های شما را براق‌تر و خوش آب‌ و رنگ‌ می‌کند.

از گلوکز مایع در طرز تهیه گوش فیل با آرد گندم هم استفاده می‌شود.

جلوگیری از شکرک زدن شربت بار

شکرک زدن شربت بار یکی از اتفاقات رایجی است که احتمالا خیلی با آن مواجه می‌شوید. اما برای پیشگیری از این اتفاق، اولین کاری که باید بکنید این است که از جوهر لیمو در شربت خود استفاده کنید.

همچنین توصیه می‌کنیم هنگام درست کردن شربت، در ابتدا و پیش از حل شدن شکر، به‌هیچ‌عنوان شربت را هم نزنید. بعد از حل شدن شربت هم طوری هم بزنید که شربت را به سمت دیواره‌های قابلمه هدایت نکنید.

علاوه بر این، یک براش قنادی را هم خیس کنید و در حین جوشیدن شربت، به دیواره‌های قابلمه بکشید. این کار باعث جدا شدن شکرهای چسبیده به دیواره قابلمه شده و مانع از تشکیل شکرک می‌شود.

این نکات را نه‌تنها در تهیه بامیه عربی بلکه برای درست کردن انواع شیرینی با شربت بار مثل طرز تهیه زولبیا با نشاسته و طرز تهیه لگیمات عربی هم باید رعایت کنید.

دیدگاه ها