طرز تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی در سه سوت با طعم فوق خوشمزه

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی
متوسط
آماده سازی
کمتر از 30 دقیقه
پخت
کمتر از 30 دقیقه

سمبوسه و فلافل در ایران همیشه نماد آبادان و غذاهای تندش بوده است. این غذای خوشمزه که این روزها در میهمانی‌ و جشن‌ها از آن به عنوان فینگرفود هم یاد می‌شود، غذای لذیذی است که در سه سوت با طعمی فوق خوشمزه درست می‌شود. نام این غذا بدون‌شک شما را یاد تردی و مزه تند آن می‌اندازد. اکنون می‌خواهیم طرز تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی را با ظاهر سمبوسه معمولی و مواد پیتزای مخلوط برایتان بگوییم. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی

  • فلفل دلمه‌ای رنگی سه عدد
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • سوسیس یا کالباس گیاهی خرید آنلاین ۴۰۰ گرم
  • قارچ ۱۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی پخته یک عدد
  • ذرت نصف فنجان
  • نخودفرنگی نصف فنجان
  • جعفری سه قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و آویشن به مقدار لازم
  • ادویه پیتزا به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • نان لواش به مقدار لازم
خرید سوسیس و کالباس گیاهی

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی

۱. مواد را تفت دهید

در طرز تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی در اولین مرحله آن باید کمی روغن درون تابه بریزید. پیاز، سیب‌زمینی، قارچ و فلفل دلمه‌ای‌های رنگی را خوب بشویید. سپس هرکدام را به صورت جداگانه نگینی خرد کنید و در ظرفی جداگانه بریزید. با داغ شدن روغن، پیازها را برای یک دقیقه با شعله زیاد تفت دهید تا نرم شوند. فلفل‌دلمه‌ای‌های خرد شده را هم اضافه و برای دو دقیقه دیگر تفت‌شان دهید. آن‌ها را داخل ظرفی جداگانه بریزید. دیگر مواد خرد شده را هم در روغن سرخ کنید و در ظرف‌های جداگانه بریزید.

۲. مواد را آماده کنید

سرخ کردن مواد سمبوسه پیتزایی

در دومین مرحله از طرز تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی ،پیاز، سوسیس گیاهی، سیب‌زمینی، فلفل‌دلمه‌ای و قارچ‌های سرخ شده را به تابه برگردانید و با یکدیگر مخلطو‌شان کنید. بعد از گذشت دو دقیقه، ذرت‌شیرین و نخودفرنگی را به مواد اضافه کنید تا با یکدیگر پخته شوند. حال نمک، فلفل، آویشن و ادویه پیتزا را داخل تابه بریزید تا با مواد مخلوط شوند. در تابه را ببندید و برای پنج تا شش دقیقه زمان دهید تا در اصطلاح ادویه‌ها به خورد مواد بروند و با یکدیگر بپزند.

۳. پنیر را اضافه کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی خوشمزه، بعد از پخت و خنک شدن مواد داخل تابه، پنیر گیاهی را اضافه کنید و هم بزنید. حال در تابه را ببندید و به سراغ آماده کردن نان سمبوسه بروید. هر یک از ورقه‌های نان لواش را برش‌های نازک مثلثی شکل بزنید. در صورتی که سمبوسه‌های بزرگ می‌خواهید نان را از طول و برای سمبوسه‌های کوچک از عرض آن ببرید. در یک گوشه از نان مقداری مواد بریزید. نان را از طرفین به صورت مثلثی تا کنید تا به انتهای لبه نان برسید. حال آن را به داخل تا بزنید تا مواد بیرون نریزد. در این لحظه می‌توانید آن‌ها را در روغن داغ سرخ کنید یا در فر بگذارید. اگر گیاه‌خوار هستید پیراشکی اسفناج ساده و خوشمزه هم می‌توانید امتحان کنید.

دستور تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی

نکات تکمیلی پخت سمبوسه پیتزایی گیاهی

سمبوسه پیتزایی، این غذای خوشمزه به روش‌های متنوعی درست می‌شود. از مواد‌غذایی متعددی برای داخل سمبوسه‌ می‌توان استفاده کرد که مناسب همه افراد با هرنوع رژیم غذایی است. در ادامه به نکاتی برای تهیه این غذای فست‌فودی اما گیاهی اشاره خواهد شد که برای تهیه بهتر، می‌توانید به آن‌ها توجه کنید.

مواد جایگزین داخل سمبوسه پیتزایی

شما در طرز تهیه سمبوسه پیتزایی می‌توانید به جای استفاده از سوسیس یا کالباس‌های گیاهی بازاری، کالباس خانگی مصرف کنید. از دیگر موادی که گیاه‌خوارها در سمبوسه پیتزایی خود می‌توانند استفاده کنند هویج آب‌پز یا خام به شکل خرد‌شده است که طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌دهد.

خمیر برای تهیه سمبوسه پیتزایی گیاهی

سمبوسه جنوبی معمولا با نان لواش درست می‌شود اما آن را مانند پیتزا پیراشکی با خمیر هم راحت می‌توانید درست کنید. برای تهیه این خمیر تنها به آرد همه‌منظوره، آب و نمک احتیاج دارید تا آن را به دور از هر نوع افزودنی درست کنید. شما برای آشنایی با این دستور فوری به راحتی می‌توانید در کتاب کاله طرز تهیه خمیر پیراشکی فوری را بخوانید و برای تهیه سمبوسه هم از آن استفاده کنید. جدا از درست کردن خمیر یا استفاده از نان لواش، خمیر‌یوفکا را هم برای تهیه سمبوسه می‌توانید به کار ببرید. خمیریوفکا نه تنها روغن کم‌تری به خود می‌گیرد بلکه سریع‌‌تر هم سرخ می‌شوند.

نکات پیچیدن سمبوسه پیتزایی

نکات رول کردن سمبوسه پیتزایی

اگر در تهیه سمبوسه از نان لواش استفاده می‌کنید دقت داشته باشید برای مثلثی بودن سمبوسه‌ها باید برش نان‌ به گونه‌ای باشد که یک مستطیل با عرض کم و طول زیاد داشته باشید. مواد را از ابتدای یک گوشه بریزید. نان را به صورت مثلثی تا کنید. نان را مجدد به همین شکل به طرف دیگر برگردانید تا به لبه انتهای برش‌تان برسید. برای آن‌که مواد سمبوسه‌تان بیرون نریزد، انتهای آن را به داخل گرد کنید. در روشی دیگر لبه پایانی سمبوسه را هم می‌توانید با آب و آرد مرطوب کنید و به یکدیگر بچسبانید. در صورت استفاده از خمیر یوفکا همین روش را برای پیچاندن موادتان پیش بگیرید. اگر خمیری را که خود درست کرده‌اید برای مواد سمبوسه گیاهی‌تان به کار می‌برید، می‌توانید خمیر را با لیوان قالب بزنید و مواد را میان آن بریزید و لبه‌های آن را بهم چسبانده و حالت دهید.

سرو سمبوسه پیتزایی گیاهی

از آن‌جا که سمبوسه را می‌توان به عنوان یک وعده اصلی یا میان‌وعده مصرف کرد باید در تهیه و سرو آن نهایت دقت را به کار برد. برای آن‌که سمبوسه‌‌تان مزه سمبوسه آبادانی به خود بگیرد می‌توانید تمبر هندی، فلفل‌قرمز یا سس تند استفاده کنید. هنگام تفت دادن مواد با توجه به ذائقه‌تان علاوه بر ادویه پیتزا از پودرگشنیز، پودرسیر، زیره، رازیانه و زردچوبه هم می‌توانید استفاده کنید.

پخت سمبوسه پیتزایی در فر

پخت سمبوسه پیتزایی گیاهی در فر

در صورتی که استفاده از روغن‌های سرخ‌کردنی یا گیاهی در رژیم‌تان توصیه نشده است، سمبوسه‌ها را در فر می‌توانید آماده کنید. برای این کار نیاز است که فر را از چند دقیقه قبل روشن کنید تا کامل گرم شود. داخل سینی فر کاغذ‌روغنی بیاندازید و سمبوسه‌ها را داخل آن بچینید. فر را در دمای «۲۲۰ تا ۲۰۰» درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا در مدت «۱۵ تا ۱۰ دقیقه» آماده شوند. اگر می‌خواهید سمبوسه‌هایتان طلایی‌رنگ شوند حتما قبل از گذاشتن در فر باید آن‌ها را با کمک روغن‌زیتون و زرده‌ تخم‌مرغ رومال کنید. طرز تهیه سمبوسه با روش‌های مختلف را بخوانید تا هر کدام را که راحت‌تر بودید برای خود درست کنید.

خشک نشدن سمبوسه پیتزایی

برای خشک نشدن سمبوسه‌های پیتزایی حتما آن‌‌ها را با شعله ملایم در روغن فراوان سرخ کنید. بهتر است از تابه‌های کوچک و گود برای این کار استفاده کنید. دقت داشته باشید که آن‌ها بیش از حد در روغن نمانند که خشک خواهند شد. بعد از سرخ‌شدن‌شان باید آن‌ها را روی توری بگذارید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود و در نهایت در یک ظرف در بسته بگذارید تا نرم بمانند. به یاد داشته باشید در صورت استفاده از نان لواش، از نان‌های نرم برای این کار استفاده کنید.

دیدگاه ها