طرز تهیه کاچی به روش سنتی؛ دسر ایرانی برای تقویت بدن

آسان
۸-۱۰ نفر
آماده سازی
کمتر از 30 دقیقه
پخت
کمتر از 30 دقیقه

کاچی این غذای ساده اما پر احساس تنها یک دسر سنتی نیست بلکه نسخه‌ای شفابخش است که از دل آشپزخانه‌ مادربزرگ‌ها بیرون آمده است. غذایی زرد رنگ، خوش عطر و مقوی که در روزهای سخت، مثل یک آغوش گرم جان دیگری بهتان می‌بخشد. اگر خیلی با این دسر سنتی آشنا نیستید می‌توانید مطلب کاچی چیست؟ را بخوانید. شهرهای مختلف این دسر را به روش‌های مختلفی درست می‌کنند اما اگر به دنبال روش سنتی آن هستید می‌توانید طرز تهیه کاچی به روش سنتی را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کاچی به روش سنتی

  • آرد گندم ۱ پیمانه
  • کره حیوانی ۰/۵ پیمانه
  • شکر یا نبات ۳/۴ پیمانه
  • زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • گلاب ۱/۳ پیمانه
  • آب ۳ پیمانه
  • هل ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین به مقدار لازم
  • خلال بادام به مقدار لازم

طرز تهیه کاچی

مرحله اول: آرد را تفت دهید

تفت دادن آرد

در اولین مرحله از طرز تهیه کاچی به روش سنتی باید مقدار آرد گفته شده را در یک تابه بزرگ و خشک بریزید. سپس با حوصله و دقت آرد را به مدت ۲۵ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن کامل گرفته و رنگ آن طلایی شود. از آن‌ جا که این مرحله بسیار مهم است باید مراقب باشید که آرد نسوزد چرا که کاچی‌تان طعم نامطبوعی خواهد گرفت پس با حرارت زیاد تفت ندهید. اگر به دنبال دستور متفاوتی هستید پیشنهاد ما طرز تهیه کاچی افغانی است.

مرحله دوم: کره محلی را اضافه کنید

آب کردن کره محلی

در دومین مرحله از طرز تهیه کاچی به روش سنتی پس از تفت دادن آرد باید کره را اضافه کنید. حال مخلوط را خوب هم بزنید تا جایی که آرد در روغن سرخ و رنگ آن کمی تیره شود. این نکته را در نظر داشته باشید که این مرحله تعیین‌کننده رنگ کاچی سنتی‌تان است پس بسته به ذائقه و سلیقه‌تان می‌توانید آرد را بیشتر یا کمتر تفت دهید.

نکته: در صورت دسترسی به روغن حیوانی می‌توانید آن را جایگزین کره کرده یا مخلوطی از هر دو را استفاده کنید.

مرحله سوم: شربت کاچی را درست کنید

تهیه شربت برای کاچی سنتی

در سومین مرحله از طرز تهیه کاچی به روش سنتی در یک قابلمه کوچک باید آب، شکر، زعفران، گلاب و پودر هل را بریزید. مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. حال قابلمه را روی حرارت کم بگذارید تا شکر کامل حل شود. نیازی به جوشاندن زیاد نیست تنها باید مخلوط یکدست شود. طرز تهیه کاچی با آرد برنج یکی دیگر از دستورهای سنتی این دسر مقوی و خوشمزه محسوب می‌شود.

مرحله چهارم: شربت و آرد را مخلوط کنید

اضافه کردن شربت و آرد در تهیه کاچی سنتی

در چهارمین مرحله از طرز تهیه کاچی به روش سنتی باید شربت را آرام آرام به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. در این مرحله سرعت عمل بسیار مهم است پس با یک دست شربت را بریزید و با دست دیگر سریع و مداوم مخلوط را هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود. کاچی به مرور شروع به غلیظ شدن می‌کند و حالتی شبیه به فرنی پیدا خواهد کرد.

یکی از دستورهای پر طرفدار این دسر خوش رنگ و لعاب، طرز تهیه کاچی تبریزی است که بهانه‌ای برای دورهمی به شما می‌دهد.

مرحله پنجم: کاچی را بپزید

پختن کاچی

در پنجمین مرحله از طرز تهیه کاچی به روش سنتی باید ۱۰ دقیقه زمان دهید تا کاچی با حرارت کم بپزد و حسابی جا بیفتد. در نهایت غلظت آن باید به گونه‌ای باشد با قاشق به راحتی برداشته شود ولی خیلی شل هم نباشد که بریزد. کاچی را در ظرف مورد نظرتان بریزید و روی آن را به شکل سنتی با خلال بادم و خلال پسته تزیین کنید.

طرز تهیه کاچی با شیر ساده را بخوانید که سرشار از ویتامین و یک معجزه‌گر خانگی به حساب می‌آید.

کاچی سنتی با تزئین پسته

نکات تکمیلی تهیه کاچی به روش سنتی

کاچی از آن دسرهای سنتی و خوشمزه است که با کمترین مواد می‌توان آن را درست کرد و از خواص درمانی آن بهره برد. نکات زیر کمک‌تان می‌کند تا مراحل پخت آن را راحت‌تر پیش ببرید.

نسبت آرد به شربت در تهیه کاچی سنتی

با آن که شیرینی این دسر کاملا سلیقه‌ای است باید این نکته را مد نظر داشته باشید که شربت زیاد، کاچی را شل می‌کند و شربت بسیار کم آن را سفت خواهد کرد پس به اندازه و طبق دستور گفته شده بریزید. در صورت عدم دسترسی به آرد گندم می‌توانید طرز تهیه کاچی با آرد سفید خوشمزه و مقوی را بخوانید.

عطر و طعم کاچی سنتی

ادویه‌هایی مانند پودر هل، زنجبیل، دارچین و البته گلاب، حال و هوایی سنتی به این دسر خوشمزه می‌دهد که باید در اواخر پخت به آن اضافه کرد. برای خوش رنگ‌تر شدن کاچی می‌توانید در مرحله آخر به آن زعفران اضافه کنید تا عطش نپرد. اگر به دنبال یک جایگزین قدیمی برای زعفران هستید حتما طرز تهیه کاچی با زردچوبه را بخوانید.

خواص درمانی کاچی سنتی

کاچی تنها یک دسر نیست بلکه یک غذای مقوی و پرانرژی است که برای تقویت قوای جسمانی، بهبودی بعد از بیماری، افزایش وزن و بهبود سریع‌تر زنانی که زایمان کرده‌اند و شیرده مفید است. برای تهیه آن بهتر است با توجه به این که کاچی را برای چه شخصی تهیه می‌کنید به نکات زیر دقت داشته باشید. مثلا طرز تهیه و خواص کاچی زایمان با تهیه کاچی برای افراد عادی کاملا متفاوت است.

غلظت کاچی سنتی

غلظت در طرز تهیه کاچی به روش سنتی کاملا سلیقه‌ای است؛ به صورت کلی غلظت آن مانند فرنی نه خیلی غلیظ است و نه خیلی رقیق. در صورت غلیظ یا رقیق شدن کاچی‌تان باید این کارها را انجام دهید:

  • اگر کاچی خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی آب به آن اضافه کنید.
  • اگر کاچی خیلی رقیق شد، می‌توانید کمی بیشتر آن را بپزید تا غلیظ شود.

شیرینی کاچی سنتی

شیرینی کاچی کاملا ذائقه‌ای است؛ در دستورهای معمولی این دسر را با شکر شیرین می‌کنند در حالی که در دستورهای سنتی آن می‌توانید عسل، نبات یا شیره انگور به کار ببرید. طرز تهیه کاچی با نبات را بخوانید تا با دستور سنتی کاچی آشنا شوید.

دیدگاه ها