اگر عاشق توت فرنگی هستید و دوست دارید آن را به روشهای مختلف بخورید، قطعا تهیه مربا توت فرنگی یکی از کارهایی است که میتوانید با آن خود را خوشحال کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای توت فرنگی با شکر و طرز تهیه مربا توت فرنگی با وانیل را مرور کرده بودیم و در ادامه طرز تهیه مربای توت فرنگی با عسل را بررسی میکنیم تا مربایی سالمتر داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی با عسل
- توت فرنگی رسیده ۱ کیلو
- عسل ۱ – ۱/۵ فنجان
- آب لیموی تازه ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای توت فرنگی با عسل
۱. توت فرنگیها را آماده کنید و عسل بریزید
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای توت فرنگی با عسل ابتدا باید توت فرنگیها را آماده کنید پس ابتدا توت فرنگیها را خوب بشویید سپس دم آنها را جدا کرده و هر توت فرنگی را به چند قسمت برش دهید و بعد توت فرنگیها را در قابلمهای عمیق بریزید و رویش نصف فنجان عسل اضافه کنید.
۲. توت فرنگیها را به جوش بیاورید
اکنون قابلمه را با حرارت متوسط رو به بالا روی اجاق گاز قرار دهید تا مواد داخل قابلمه به جوش بیایند. میوه را مرتبا هم بزنید تا نسوزد و صبر کنید تا به جوش آید. (این مرحله چند دقیقه طول میکشد.) در نهایت حرارت را کمی کم کنید و بگذارید پنج دقیقه دیگر مواد بجوشند بعد حرارت را کم کرده و اجازه دهید توت فرنگیها به مدت ۲۰ دقیقه دیگر بپزند.
۳. توت فرنگیها را له کنید
در این مرحله توت فرنگی را با گوشتکوب له کنید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. در این مرحله توت فرنگیها نرم میشوند. بعد اجازه دهید مواد مربا ۱۰ دقیقه یا بیشتر بپزند. ممکن است متوجه تشکیل مقداری کف در بالای مربا شوید باید آن را با قاشق بگیرید. بعد از این مدت مربای توت فرنگی شما آماده است. فقط کافی است غلظتش را چک کنید. اگر به میزان کافی غلظت داشت آن را گوشهای بگذارید تا خنک شود و در نهایت مربای آماده خانگی توت فرنگی را داخل شیشههای خوب استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای توت فرنگی
تهیه مربای خانگی یکی از کارهایی است که میتوانید به عنوان یک فرد علاقهمند به آشپزی در منزل انجام دهید و از آن لذت ببرید. نکته جالب این است که تهیه مربا کار آسانی است و فرقی هم ندارد تهیه مربای توت فرنگی فوری باشد یا تهیه مربای گیلاس؛ فقط کافی است نکات و فوتوفنهای آن را کامل رعایت کنید تا مربای شما بینقص و کامل باشد.
نکاتی برای خوش رنگ شدن مربا توت فرنگی
برای خوش رنگ شدن مربای توت فرنگی خود باید به نکات زیر دقت کنید:
- انتخاب توت فرنگیهای قرمز و رسیده: از توت فرنگیهای تازه، قرمز و رسیده استفاده کنید. توت فرنگیهای کال یا نارس رنگ روشنی دارند و مربای شما ممکن است به رنگ دلخواه شما درنیاید.
- استفاده از مقدار کمی آب: برای پخت مربا از مقدار کمی آب استفاده کنید. آب زیاد مربا را رقیق میکند و رنگ آن را کم میکند.
- جوشاندن با حرارت ملایم: مربا را با حرارت ملایم بجوشانید. جوشاندن با حرارت بالا میتواند باعث تغییر رنگ توت فرنگیها و قهوهای شدن مربا شود.
- افزودن آب لیمو: اضافه کردن مقدار کمی آبلیمو به مربا نه تنها به حفظ طعم و عطر آن کمک میکند، بلکه در روشن شدن رنگ آن هم موثر است.
بهبود طعم مربا توت فرنگی با عسل
اگر دوست دارید مربای شما طعم قویتر داشته باشد میتوانید در آن کمی وانیل هم استفاده کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای توت فرنگی با وانیل را مرور کرده بودیم، میتوانید جزییات استفاده از وانیل را کاملا مطالعه کنید. اما سوای وانیل استفاده از دارچین و زنجبیل رنده شده هم رواج دارد.
استفاده از دانه چیا برا افزایش غلظت به مربا
برای غلیظتر شدن مربا توت فرنگی میتوانید دانه چیا به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود دانههای چیا آب اضافه مربا را بگیرند و البته از نظر خواص هم دانه چیا بسیار مقوی است.
تهیه مربای توت فرنگی با توت فرنگی تکهای
اگر دوست دارید مربای توت فرنگی شما تکههای درشتتری داشته باشد، توت فرنگیها را به جای له کردن، به صورت حلقهای یا قطعهای برش دهید. طرز تهیه مربای توت فرنگی خرد شده را هم در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.
استفاده از توت فرنگی به اشکال مختلف
توت فرنگی از آن دسته میوههاست که هم خامش هم به شکل پختهاش بسیار محبوب است. بنابراین اگر دوست دارید با این میوه خوشمزه مزههای مختلف را تجربه کنید دستورهای مختلف زیر را هم بررسی کنید
- طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی
- طرز تهیه ژله توت فرنگی
- طرز تهیه ژله بستنی توت فرنگی
- طرز تهیه سس توت فرنگی برای استفاده روی وافل و بستنی
- طرز تهیه اسموتی توت فرنگی
نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن مربای توت فرنگی
اگر نکات مهم برای تهیه مربای توت فرنگی را به دقت رعایت نکنید ممکن است مربای شما کپک بزند. بنابراین برای جلوگیری از کپک زدن مربا نکات زیر را رعایت کنید.
- ظرف کاملا استریل: قبل از شروع کار، تمام ظروف و دربهای مورد استفاده را به طور کامل با آب گرم بشویید و سپس با آب جوش استریل کنید. این کار از ورود هرگونه میکروب یا آلودگی که میتواند باعث کپک زدن مربا شود، جلوگیری میکند.
- پخت کامل: مربا را به اندازه کافی بپزید تا قوام غلیظی پیدا کند. اگر مربا به طور کامل نپزد، رطوبت باقیمانده در آن میتواند محیطی مناسب برای رشد کپک باشد.
- کفگیری: در حین پخت مربا، کفهای روی سطح آن را به طور مرتب با قاشق جمعآوری کنید. این کفها حاوی ناخالصی و پروتئینهایی هستند که میتوانند باعث فساد و کپک زدن مربا شوند.
- افزودن مواد نگهدارنده طبیعی: میتوانید برای افزایش ماندگاری مربای خود از مواد نگهدارنده طبیعی مانند آبلیمو یا اسید سیتریک استفاده کنید. این مواد با تنظیم PH مربا، از رشد میکروبها و قارچها جلوگیری میکنند.
- نگهداری در جای خنک و خشک: پس از سرد شدن کامل مربا، آن را در ظرف شیشهای دربدار در یخچال یا یک مکان خنک و خشک نگهداری کنید. از قرار دادن مربا در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید چون گرما و نور میتوانند به رشد کپک کمک کنند.